La mintea emoționatului de la Educație, Remus 🙂 Pricopie pre numele său de doctor în comunicarea emițător emoționat-receptor siderat, Remus și Romulus au fost găsiți și alăptați de o vulpe. Nici nu ne mai irită miră o astfel de declarație, având în vedere talentul strigător la cer al lui Victor Ponta de a propune în funcții ministeriale personaje lamentabile care nu ar fi în stare să răsfoiască nici măcar manualele de clasa întâi fără să aibă dureri de cap. Mai ales că manualele nici nu există, semn că anul școlar începe în forță și Forța e cu ei. Cu tropăitorii, cu ageamiii, cu șmenarii, cu politrucii deciși să-și impună behăiala și – privind cu încredere în viitorul croit după chipul și asemănarea lor – să transforme prostirea națională în lege.

Remus Pricopie se înscrie și el pe o listă lungă a miniștrilor care ar putea fi cooptați la „Cascadorii Râsului”. Dar râdem de ei cu gurile până la urechi și, așa cum se spune, purceaua e moartă în coteț. Lupul s-a transformat în vulpe în guvernarea PSD, urmează și alte episoade demne de toată atenția. Ursului îi va crește coada și va pescui prin Delta Dunării, greierele își va vinde instrumentul muzical la talcioc și va munci ca un descreierat, în timp ce furnica va face topless la Ibiza, capra cu trei iezi își va da iezii spre adopție și va fugi în lume cu un țap bătrân, plin de lovele, Scufița Roșie va angaja un asasin plătit pentru a o ucide pe bunică, în ideea că va prelua moștenirea și își va deschide un salon de masaj erotic, haiducii din legende se vor scula din morți pentru a da declarații scrise din care va reieși, cu subiect și predicat, că n-au existat niciodată. Basmele românilor (și ale lumii) s-au transformat subit în Basmele Stăpânilor, iar finalul va fi tragic. Așteptăm replica Ministerului de Externe al Italiei și un protest energic al galeriei celor de la AS Roma.

Sclifosiții de la Putere vor spune că numai cine nu muncește nu greșește. Plecând de la această axiomă, toți muncesc pe brânci, iar greșelile se țin lanț. Dar trebuie să înghițim gălușca respectivă, repetându-ne ca tâmpiții că munca înnobilează și că meseria e brățară de aur. Poate în alte vremuri, poate în alte timpuri, sub alte auspicii.

Acum mergi înainte cu studiile chiar dacă n-ai luat BAC-ul, mustăcești precum vulpea lui Pricopie atunci când tăticul îți bani ca să fii „high”, îți plimbi poponețul în Audi sau BMW și strigi că viața e frumoasă. Sau că autostrada e prea scurtă pentru capacitățile tale motorizate. Cine se mai poate supăra pe elevii care au cu totul alte preocupări decât cartea atunci când vine Pricopie și scoate perla fără să aibă decența de a spune „Vă las, oameni buni, locul meu nu e aici?!”

Nu știu ce dorește Victor Ponta cu adevărat. Are nevoie de miniștri serioși și bine pregătiți, oameni potriviți la locurile potrivite, sau de personaje care să nu-i iasă din cuvânt? Îi bagă cineva pe gât tot felul de neaveniți – fiecare baron cu protejații săi – sau îi alege singur, la lumina stelelor, spre a ne demonstra că întotdeauna se poate și mai rău? Se făceau tot felul de glume pe seama guvernărilor anterioare, iar „competenții” de azi îi arătau cu degetul pe „incompetenții” de ieri. Nu s-a schimbat nimic. Incompetența ține capul de afiș. Doar pofta de putere crește exponențial, iar strugurii – acri altădată – sunt din ce în ce mai dulci. Coana Vulpe dă iama în cotețul cu găini, face prăpăd pe-acolo și abia pe urmă își aduce aminte de Emoționatul Pricopie. Ajunge în vizuină cu limba scoasă și, plină de intenții nobile, îi alăptează timp de încă o legendă făcută praf pe Remus și Romulus. Între timp, Vulpoii de la PSD se pregătesc să cumpere la preț de nimic Pădurea Verde.

♣ De pe alte meleaguri politice, Cristian Lisandru