16 februarie 2015 – Întreaga țară freamătă, stă cu ochii pe sediul DNA sau încearcă să localizeze pușcăriile pe hartă pentru a afla dacă va fi nevoie să construim altele spre a suplimenta numărul celulelor asaltate de condamnați, numai „profesorul Voiculescu” (le strălucesc ochii celor de la Antena 3 atunci când pronunță chestia asta, sunt aproape simpatici în încercarea lor de a linge mâna stăpânului) scrie pe blogul personal un articol monumental despre… scăderea natalității la români.

Vă dați seama că plătitorii de impozite și taxe s-au oprit din mers, dându-și instantaneu două palme zdravene. La asta nu se gândise nimeni, trebuie să recunoaștem, lumea fiind asaltată de alte subiecte fierbinți – iat-o și pe Monica Iacob Ridzi „ascunsă” pentru cinci ani, săraca de ea, plouă cu sentințe definitive, e jale și prăpăd, iar drumul spre EBA pare nesfârșit. Dar există și luciditatea încarceratului. Se gândește la toate (și la nimic) mândrul „condamnat politic Voiculescu”, cel care suferă „pe nedrept” în spatele gratiilor pentru că „și l-a făcut dușman pe Băsescu”. Penibil. Evident că nu mai are rost să discutăm despre trecutul sumbru/mârșav/lamentabil al lui Voiculescu și orice țânc care bate mingea pe maidane ca să ajungă Hagi 2 sau Messi 3 știe că respectivul Felix n-a fost nevinovat precum un prunc abia născut într-o lume perfidă. Dar moderatorii Antena 3 sunt oameni, la rândul lor, își primesc salariile (babane) de la „profesorul Voiculescu”, așa că n-au de ales și trebuie să-i citească blogul. Plus că mai sare și o mică știre de-aici. Mică, mică, mică. Precum rata natalității pe meleagurile noastre. Așteptăm din partea „profesorului Voiculescu” și informații utile despre dermatita la melcul-cotobelc sau răspunsul la întrebarea chinuitoare și existențială „ce-i mai mică și mai mică decât p…da de furnică?!”

17 februarie 2015Două filme bune. „Birdman” (cu un Michael Keaton dezlănțuit) și „The theory of Everything” (Eddie Redmayne într-un rol de compoziție răvășitor). Pe de altă parte, ca orice tâmpenie cinematografică bine ambalată și prezentată, „Fifty Shades of Grey” doboară recordurile de încasări. Lumea se calcă în picioare pentru a fi în trend și, după vizionare, se abține să înjure fiindcă nu-i frumos să faci pe deșteptul dacă tot mapamondul înghite rahaturi pe nemestecate. Rămâne, peste toate, coloana sonoră. Puțin. Spre recuperare mentală am revăzut „Lolita” și „The Constant Gardener”.

De la cele șapte minuni ale lumii s-a ajuns la cele șapte fantezii sexuale ale femeilor căsătorite. 🙂 Care ar fi acestea? Să facă sex cu fostul iubit, să facă sex cu o femeie, să facă sex într-un loc public (asta e de când lumea), să facă sex toată noaptea (ehe, și bărbații ar dori asta), să fie violate (nu ni se spune de câți bărbați, totul ține de imaginația fiecăreia, probabil), să fie dominante și, neapărat, fete rele. Fantezia legată de fostul iubit mi se pare cea mai interesantă dintre toate, o dovadă în plus că unele dintre femei se despart exact de cine nu trebuie, se căsătoresc cu cine nu trebuie, iar ulterior își transformă regretele în fantezii sexuale. Asta în vreme ce partenerul oficial, echipat în pijamale cu dungi, sforăie și își savurează așa-zisa liniște conjugală. Nicio informație, din păcate, despre fanteziile sexuale ale femeilor necăsătorite, ale divorțatelor, văduvelor sau ale privitoarelor de Antena Stars, însă nu e timpul pierdut.

A fost reținut și cumnatul lui Victor Ponta. Fami(g)lie cu pretenții/contracte și aici, nu numai la Băsescu. Firește că premierul, încrâncenat și împovărat cu atâtea griji, se lovește când de tata socru, când de cumnat, când de prietenul (Dubai, Dubai…) Sebastian Ghiță de la RTV („invitat” în calitate de suspect în același dosar al cumnatului de prim-ministru), și de-abia are timp să scrie pe Twitter că legea trebuie să fie egală pentru toți înainte de a se face că guvernează. Ochii pe rubedenii, Victoraș, țara poate să dea și singură în gropi!

♣ Cristian Lisandru