22 februarie 2015Rapidul râde, cântă și dansează – Percepută ca victimă sigură, echipa alb-vișinie (într-o nouă prezentare, cu alt antrenor, altă atitudine și ceva noroc în momente potrivite, ceea ce nu se întâmplase în tur) s-a dus pe stadionul Ghencea, a jucat și a învins cu 1 la 0 o echipă a Stelei care a părut, adeseori, o umbră a celei pe care, oarecum timorați, o anticipam. Steaua, înainte de meci, prin vocile sale „autorizate”, s-a lansat în amenințări mai mult sau mai puțin voalate. Rapid, victimă sigură, suntem deja campioni, nu ne mai oprește nimeni, venim direct din Olimpul fotbalului și ne numim zei, nici n-ar trebui să mai jucăm etc. După fluierul de final, evident, Lacrimogenul antrenor-marionetă Gâlcă a dat vina pe patronul-pușcăriaș Becali – care e în tot și în toate, face și desface echipa după cum îl taie capul – fiindcă i-a scos doi jucători din echipă (n-au vrut să își prelungească „marile” contracte cu „fabulosul” club roș-albastru, mai ales că există acum și siglă nouă), Scutură-Scame-de pe-Costum Valeriu Argăseală n-a fost de găsit, dându-se de-a rostogolul pentru a găsi scuze în fața boss-ului, iar Helmuth Duckadam (singurul demn de respect în mijlocul unei adunături de parveniți și lingăi) a rămas singur precum Gânditorul de la Hamangia.

Steaua va merge la Craiova etapa viitoare și tare îmi e teamă că iar nu le priește prazul, ceea ce va duce la comoții cerebrale și înjurături de mame sau tați. Sub steaua noii sigle. Până la câștigarea campionatului mai e destul, poate le fură alții friptura de sub nas. Dacă echipele capătă curaj și nu se mai prezintă la meciurile cu Steaua precum mielul la tăiere, s-ar putea să asistăm la surprize. Mari. S-ar mai putea discuta și despre eternele și plictisitoarele izbucniri rasiste ale teribiliștilor din galeria (uite-o, nu e!) a Stelei, acolo unde rapidiștii, fără excepție, sunt considerați „țigani”, ca și cum în curtea lui Becali ar fi numai Arieni de Ghencea cu Sânge Albastru. Bineînțeles, acestor impertinenți cu fulare la gură sau cu cagule, acestor șoricei cu mușchi care se ascund prin mulțime nu le poți spune „Hai sictir!” fiindcă nu înțeleg etimologia și rânjesc fasolea, crezând că le zici de bine. Este mult mai lejer să le dai papară pe teren exact atunci când li se pare că nu le mai poate sta nimic în cale. Le strici somnul, le strici starea de grație, îi aduci cu picioarele pe pământ, le dai de gândit și îi faci să scoată fum pe urechi. Rețin, în ceea ce privește meciul, și prestația oripilant-debusolantă a acestui ciudat Papp-ă Lapte chemat și la Națională, jucător de fotbal becalian care aduce figuri din K1 atunci când intră la minge și pare desprins dintr-o lume a disperării, nu din cea sportivă. Una peste alta, Rapidul a pornit bine. Dacă nu-și bagă Sarsailă coada, atunci e posibil să scape de la retrogradare și să caute a urca mai sus. Dar vorbim despre Rapid, nu poți fi niciodată sigur de nimic.

23 februarie 2015Vă spun adio și vă las – Elena Udrea s-a prezentat din nou în Parlament, fără lacrimi și suspine, vorbindu-ne despre situațiile umilitoare din arest (de, măi fato, ar fi trebuit să te documentezi înainte, așa ar fi fost normal, ce-ți veni să jonglezi cu lovelele precum talentații din arena circului care învârt farfuriile în vârful bețelor sau amețesc popice și portocale/pomelo/pepeni?), și trimițând săgeți (aici e ok, punct ochit, punct lovit!) către Barbișon Vosganian-Cațavencu, ăla de plângea ca o tută păcălită sexual și părăsită pe marginea șanțului. Nimic altceva de semnalat, acuzațiile curg precum în melodia celor de la Talisman – „Pe umeri pletele-i curg râu” –, poți construi un castel din dosarele în care Elena Udrea este personaj principal și poți gândi deja la două castele dacă iei în calcul și dosarele ex-ului Cocoș. Ca printr-un miracol al DNA, hocus-pocus de procurori, cum s-ar zice, dărâmarea acestor castele se metamorfozează subit în ziduri de pușcărie, iar regretele sunt tardive. După discursul extrem de limitat (ca timp și cuvinte), Elena Udrea a plecat către domiciliu într-un Tuareg. Elena, era mai bine să pleci în lume, la brațul unui tuareg, eventual, să faci amor pe nisipul fierbinte și să te învelești în perdele la ora când cad stelele în oază. Dar tu ai preferat politica și toate dulcegăriile ei (a se citi avantajele – sejururi plătite de alții, comisioane babane, avioane private pentru plimbat târtița de colo-colo etc.), plus asocierea nefericită și pe deplin traumatizantă cu persoane care acum te dau în gât – cazul „prietenei Topoliceanu”. Nu putem să uităm că ai candidat chiar și la Președinția României, ceea ce ne plasează dincolo de Twilight Zone.

Dați-ne toată friptura – A ieșit Victor Ponta la rampă și a părut un copil bosumflat. Că PSD-ul era acuzat că vrea toată puterea și acum nimeni nu mai ciripește-n plopi fiindcă PNL-ul, bine proptit de Iohannis (care e pe felie cui Merkel, deci rezultă că Noul PNL are Europa la picioare chiar dacă „intangibilul” și „impenetrabilul” Blaga ar trebui să fie invitat degrabă la DNA, că doar n-are șase momițe), dorește același lucru. Lasă, Victoraș, nu ne da de înțeles a că de-abia te-ai trezit din starea de somnolență asemănătoare cu a lui Crin. PNL-ul va avea șeful de la SRI, va avea și șeful de la SIE, va avea și Avocatul Poporului, și șefia Senatului, și șefia Camerei Deputaților, și directorii de la spitalele de nebuni, și șefii de pușcării, și Poliția, și Miliția, plus că va avea și toți administratorii de blocuri dacă dorește. Și dorește. Așa e pe la noi. Friptura nu este delicioasă decât dacă ajunge toată pe farfuria noastră. Vorbește cineva despre ipocrizie? Chiar Victor Ponta. E fantasmagoric de-a dreptul, aproape că îți vine să îl pupi pe frunte, a uitat că armata lui de strânsură juca aceeași sârbă. Apropo, Victoraș, un congres când băgați și voi la cuptor, nu v-ați săturat de fripturi care vă stau în gât? Totuși, Noul și Marele Partid Național Liberal (cu tot cu Vasile Blaga și cu alți „minunați” PDL-iști năpârliți, ca să fie și miros de corupție portocalie prin decor) ar trebui să mai pună și frână. Nu de alta, însă viteza poate duce la accidente politice teribile.

♣ Cristian Lisandru