27 februarie 2015Cu ochii pe ei – Au apărut deja primele patru episoade ale unui nou serial produs de Vince Gilligan (vezi și Breaking Bad”, „X-Files” sau „Hancock”). Este vorba despre „Better Call Saul”, iar acțiunea se petrece înaintea evenimentelor descrise atât de realist în cele cinci sezoane „Breaking Bad”. Personajul principal este nimeni altul decât nonconformistul avocat Saul Goodman – interpretat de același Bob Odenkirk, cel care s-a integrat de minune în scenariul anterior. Noul serial promite mult, are replici bine create și rostite, actorii sunt „de acolo” și, deocamdată, știm sigur că vor exista cel puțin două sezoane.

Saul Goodman: I’m the guy on your speed dial right after your weed dealer. 🙂

28 februarie 2015Din lac în puț – Alina Gorghiu, suavă, optimistă, încrezătoare și flancată de cei doi compromiși politic (Vasile Blaga și Cătălin Predoiu) sau de cei doi oameni politici ai compromisului etern. Fiecare interpretează așa cum dorește, fiecare poate sau poate să intre în jocul cuvintelor. Un joc care, privind fix în oglinda realității, nu poate rezolva marile probleme nerezolvate. Dar este jenant (ca să ne exprimăm elegant) dacă „noul” PNL nu are alți oameni capabili să întocmească programe politice – oricum ar fi acestea, bune, proaste, amatoriste, geniale, formidabile, de neînțeles, de neconceput, de neuitat sau, pur și simplu, maculatură prezentată drept capodoperă politică –, iar Alina Gorghiu, în cazul nefericit în care nu va reuși să le dea ăstora cu tifla, va avea numai de pierdut pe termen lung. Și se va spune că nu poate ieși din cuvântul lui Iohannis, că face figurație cu talent, că e pusă și ea pe acolo pentru a da bine la cameră și pentru a nu se spune că așa și pe dincolo. Nu poți să vii cu Cătălin Predoiu și să-l împingi către funcția de prim-ministru numai pentru că așa dorește „vizionarul” Iohannis. Iohannisul, vizionar fiind (hai să privim partea plină a paharului și să mergem, măcar o vreme, pe mâna lui, să nu spună cârcotașii că băgăm bățul prin gard în timp ce omul vrea să facă treabă), dacă tot îl iubește ca pe ochii din cap pe Cătălin Predoiu și nu mai poate fără el, ar trebui să-l ia de un degețel și să-l instaleze confortabil la Cotroceni. Să-l legene pe picioare și să-i cânte cu glas duios „O Tannembaum” sau „Schnappi Das Kleine Krokodil”. Cât despre numitul/răsuflatul Blaga, „coordonator de marcă”, „uns cu toate alifiile” și „om indispensabil”, locul lui este în cu altă parte, nu în PNL. Un astfel de „nou” PNL, asezonat cu specimene politice care se agață de scaune precum soarta grea de omul sărac, se transformă într-o ciorbă reîncălzită.

Mai sunt doar câteva ore – 1 martie 2015 – Un Mărțișor virtual tuturor doamnelor și domnișoarelor, sper să gustați o primăvară de vis alături de dragii voștri, toate gândurile mele bune, iubiți cu patimă și lăsați-vă iubite asemenea! Viața-i scurtă, au mai spus-o și alții, o mai spun și eu.

🙂 Te iubesc, Geanina, primăverile mele nu ar avea nici farmec, nici verde crud și nici înțeles fără dragostea ta… 🙂

 

♣ Cristian Lisandru