6 martie 2015BOR și presa mondenă – Ce fac reprezentanții BOR atunci când nu au ce face? Răsfoiesc presa mondenă și o afurisesc pe Bianca Drăgușanu. Motivul este unul pueril, însă, după cum se spune, drumul spre iad este pavat cu intenții bune, iar cheile de la Poarta Raiului sunt ascunse în seiful Patriarhiei. Numita „divă” a declarat că miercurea și vinerea ține post negru pentru a slăbi – o știre care a pus nația pe jar, evident –, iar (prea)fericiții reprezentanți ai Bisericii consideră că postul înseamnă purificare sufletească și nu dietă.

În loc să fie grijulii la capitolul „afaceri necurate” alimentate de atitudinile hrăpărețe ale unora dintre preoți, ca să nu mai vorbim de unele excese reprobabile din punct de vedere bahic sau sexual, prelații fac front comun împotriva „păpușii gonflabile” Drăgușanu, conspectează articolele cu „țâțe” și „craci” la prima oră a dimineții, beau agheazmă, își tămâiază birourile luxoase sau mașinile de ultimă generație, scot de sub sutane televiziuni de nișă numai bune pentru a fi transformate în mașini de spălat bani și vor să fie o prezență permanentă în viața publică, în culcare și-n sculare. Asta în timp ce ridică rugi fierbinți către Zeul Ban, sunt intransigenți atunci când vine vorba despre orele de religie din școli și organizează pelerinaje prin propria agenție de turism. Cu ANAFura cum rămâne?

Sfânta limbă de lemn iliesciană – Preluat de Agerpres, Ion Iliescu s-a lansat în analize de politică externă: „Rușii au o anumită datorie istorică. Primul stat rus a fost Kievskaya Rus. Într-un fel este și această nostalgie, faptul ca s-a desprins Kievskaya Rus cu Ucraina din Rusia Mare, probabil, ca mentalitate. Era, pe de altă parte, o obligație, să respecte aceste legături de fraternitate între aceste două popoare. A fost cam aventuroasă aceasta acțiune de încurajare a separatismului din estul Ucrainei”. Cam aventuroasă este cam prea puțin spus, cam prea delicat spus, tovarășe, cam prea cu perdea. Asta în condițiile în care ne aflăm într-un nou, periculos și imprevizibil Război Rece care tinde să devină Încins. Dar matale ești un nostalgic incorigibil și rămâi același vorbitor (bla-bla-bla de la „Școala Partidului Unic”) pe care îl știam, iar prima iubire nu se uită niciodată. Harașo!

7 martie 2015 – House of Cardssezonul 3 – Ipocrizie politică, intrigi de culise, lipsa scrupulelor, scopul care scuză mijloacele, decizii machiavelice bine mascate, „grija” mai-marilor pentru soarta cetățenilor, pentru locurile de muncă, pentru săntătatea nației, zâmbete mieroase în fața camerelor de luat vederi, cadavre așezate la baza unei ascensiuni fulminante. Un Kevin Spacey (președintele SUA 🙂 ) într-un rol de nota 10 +. La finalul fiecărui episod te trezești în realitate, nu la realitate. Politica este aceeași, indiferent de continent sau de personajele care prestează pentru a intra în istoria lumii și, mai ales, în propria istorie îndelung cosmetizată de consilieri și oameni din umbră.

♣ Cristian Lisandru