Răsuflare de timp


Pe străduța aceea îngustă, pavată – când și de către cine nu mai știa nimeni – cu piatră cubică, avea întotdeauna senzația că timpul se oprește în loc. Chiar dacă înserări nenumărate se prăbușeau peste acoperișurile țuguiate ale clădirilor ajunse la o senectute imobiliară care apăsa umerii turiștilor sau ai localnicilor grăbiți, iar felinarele prinse direct în ziduri clipeau dezmeticite deasupra capului său, mergea dintr-o parte în alta a străzii conștient de faptul că timpul – acolo și numai acolo, nicăieri în altă parte – uita să mai respire.

Timpul respiră? îl întrebase ea, la un moment dat, alintându-se ca o copilă răsfățată și culcându-și capul pe pieptul său. N-aș fi crezut niciodată asta, poate este doar un gând de-al tău. Un alt gând de-al tău, unul nebunesc, desigur, evadat din tipare tocmai pentru că tu, dintotdeauna, nu suporți tiparele. Un gând din acela care nu-ți dă pace și atunci trebuie să mergi mult pe jos pentru a uita de toate. De gânduri, de tine, de mine, de ceea ce însemni tu, de ceea ce însemn eu și toată această paradoxală simfonie a timpului pe care nu poți – deși ai vrea – să îl cuprinzi în palme pentru a-i simți fiecare secundă și fiecare minut. Așa ajungi pe strada aceasta îngustă, pavată cu piatră cubică, păzită de felinare aduse dintr-un alt decor de un arhitect pus pe glume. Sau aduse dintr-un alt timp.

O privise lung. Nu vreau să uit niciodată de tine. Acesta este doar un alt gând jucăuș de femeie îndrăgostită. Și îi zâmbise.  Apoi o luase de mână și se plimbaseră amândoi dintr-o parte în alta a unei străduțe pavate cu piatră cubică, fără să-și vorbească, încercând să surprindă, ca doi copii curioși și puși pe șotii, răsuflarea unui timp reîntors în normalitate.

♣ Cristian Lisandru


Un gând despre &8222;Răsuflare de timp&8221;

  1. Uneori o clipa iti pare o eternitate…astepti sa ti se implineasca un vis ani si ani si cand te astepti mai putin, se intampla miracolul. Cam asta mi s-a intamplat mie la revolutie…am avut voie sa-mi cumpar o casa dupa 18 ani de casnicie. Tinerii din ziua de astazi nu au rabdare, timpul ii preseaza? Oare? Ce usor dam vina pe timp, toate nerealizarile noastre din cauza timpului sau a destinului. Noi, noi nu avem nici o vina? Si uite asa intr-o zi mohorata de mai iti piere pofta de viata. Dam vina pe timp, pe timpul probabil care ne strica planurile… eu totusi va doresc zi senina in suflet tuturor!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s