(Dez)Ordinea de zi – „E.coli, migranţii şi viaţa anterioară a preşedintelui”


UE va popri migranţii care ajung ilegal în Grecia (după ce fug din Turcia) şi îi va trimite înapoi în Turcia. Dar pentru fiecare migrant trimis din Grecia în Turcia va fi luat unul din… Turcia (selecţie riguroasă, monşer!), iar el va ajunge cu surle şi trâmbiţe în… UE, conform algoritmului aiuritor/răvăşitor care a fost pus la punct. Fenomenală decizie, cred că toţi cei implicaţi au analizat îndelung fiecare variantă abracadabrantă, miroase a creier încins la nivel european. 🙂

Preşedintele Iohannis a vorbit despre o viaţă anterioară a domniei sale şi a doamnei, ceea ce ne oferă o perspectivă de-a dreptul paranormală asupra cuplului prezidenţial. Până acum speram să nu avem ocazia de a vorbi despre un viitor mandat, acum s-au ramificat ipotezele, bezelele, slugărniciile unora etc. Discutăm despre două vieţi, una mai interesantă decât alta. Probabil că existau destule case şi în viaţa anterioară a celor doi, limbajul adormea auditoriul, la fel ca şi în viaţa de acum, iar Coana Justiţica era tot oarbă. Nu ştim dacă exista în viaţa anterioară şi guvernul tehnocrat. Sau vila de protocol renovată pe bani grei.

Problema cu brânza infestată rămâne la ordinea zilei. Toţi îşi dau cu părerea, analizele zboară spre şi dinspre Germania/Italia/Cuca Măcăii, părţile implicate aruncă pisica dintr-o parte în cealaltă. Oricum, concluzia este că încă n-am făcut nicio brânză, totul rămâne la nivelul de „şo pe ei!”, „vai de smântâna lor!” sau „nu vă luaţi de caşcavalul nostru!” Plus că se discută şi despre o mafie la nivel european, una care vrea să elimine producătorii români de pe piaţă. Răstimp, bacteria E.coli îşi vede de-ale sale. Din nefericire.

♣ Cristian Lisandru

12 gânduri despre &8222;(Dez)Ordinea de zi – „E.coli, migranţii şi viaţa anterioară a preşedintelui”&8221;

 1. ………………….” Din nefericire ” 😦
  pentru ROMANI si ROMANIA adusa ” la sapa de lemn” 😦 de mafia pedelisto-basista in cei ZECE ani de regim basist,
  si PROCOPSITA in 2014 de ” diasporenii” MANIPULATI din umbra de cei interesati sa-l ” inscauneze ” 😦 la Cotroceni
  pe cel care ,NU s-a multumit doar cu cel 6 ( sase) CASE ” cumparate cu BANI din MEDITATII la fizica” 🙂 😦 🙂
  ci si-a dorit si fostul PALAT al lui Ceausescu RENOVAT pe MILIOANE de lei in timp ce MILIOANE de ROMANI
  NU au ce pune pe MASA de PRANZ de mancare ………………………
  Chiar in aceasta CLIPA aud ca autoritatile ITALIENE au CONFUNDAT laptele de OAIE cu cel de VACA 😦
  iar firma Bradet ” trage ponoasele” doar pentru ca se VREA ELIMINAREA de pe PIATA U.E. 😦
  a PRODUSELOR ROMANESTI ! 😦
  Iar asta se intampla in ” Romania lucrului bine facut ” 🙂 😦 🙂
  in timp ce presedintele Iohannis face doar ce ii spun STAPANII care l-au propulsat la Cotroceni ! 😦

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ți-aș răspunde punctual, dar îmi lipsește tocmai baza de date cu viețile anterioare, precum și cea cu numele și scopurile migranților. Despre aceștia din urmă aș spune că, în modul ales de UE, ar căpăta numele de migranți legali. Nu-mi dau seama dacă este chiar așa de important acest nume.

  Cu brânzele noastre, aș spune că m-am îmbolnăvit de scenarită. Asta pentru că sunt mulți ani de când parcă nu se voiește brânza noastră pe plaiuri europene. Să fie doar imaginația mea de vină? Cândva se vorbea despre mulgerea în condiții igienice pentru acceptarea produselor lactate în afara zonei „locale”, această zonă fiind definită ca „țară de origine”, deși s-a încercat o definire „mai altfel”, ca fiind numai localitatea sau județul unde este produs acel lapte. Această ultimă definire ar fi voit-o, culmea, chiar ai noștri guvernanți. Să înțeleg că, deși s-au respectat toate regulile de igienă, brânza noastră s-a infestat cu bacterii? Oare? Asta s-a întâmplat în fabrică? Sincer, m-ar mira. Așa cum m-a mirat și bâlbâiala cu privire la cei infectați de această bacterie, căreia nu i se cunoaște nici acum proveniența.
  Parcă am mai văzut un astfel de scenariu și în ce privește porcii? Parcă și la vaci apăruse oarece? Și la păsări? Toate numai la noi să fie adunate?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Tot pe la mijloc va trebui (sau ar trebui) să căutăm adevărul. Până atunci, UE întocmeşte liste de tot felul, producătorii de brânză se simt trimişi la plimbare tocmai de UE, toţi spun că regulile de igienă au fost respectate – nimeni n-are nimic a-şi reproşa. E clar că de undeva a pornit totul şi că, totuşi, e ceva în neregulă. Sper să nu se ajungă la o generalizare dăunătoare, iar brânzeturile noastre să fie (pe bune) aruncate la ghenă. Nu iau tot timpul în calcul teoriile conspiraţiei, mai grav este, aşa cum spuneai, că provenienţa acelei bacterii rămâne un mister.

   Apreciază

   1. Mijlocul acela îl cunosc și încerc să țin seama de el. Și nu uit că adevărul depinde de cel care-l rostește.

    Ți-aș aduce aminte de unele mișcări ale producătorilor de lapte din Olanda parcă, din anii ’80(?), când au aruncat mii de litri de lapte, doar pentru că nu le mai era cumpărat de… procesatori. Dacă nu mă înșeală memoria, atunci s-au dat stimulente pentru reducerea numărului de capete de vită, pentru a rezolva problema aceasta. Nu cumva piața este iar aglomerată de producătorii de produse lactate? Aș mai aminti că unii producători, care au cumpărat fabrici din România, au interes și aduc laptele din Ungaria și Polonia. Poate greșesc, dar informația avea oarece doză de credibilitate.

    Oare teoriile conspirației să se fi ivit din cauza unor simple coincidențe? Posibil. Puțin probabil.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cu siguranţă există şi interese mari prin zonă. Şi îmi place să cred că încă putem produce alimente de calitate, ceea ce îi face pe unii să turbeze. Să fim iarăşi la răscrucea unor interese, de data aceasta nu numai politice, ci şi economice? Cineva îmi spunea, o dată în plus, că suntem o colonie şi trebuie să ne vedem lungul nasului.
     Coincidenţele sunt cel puţin suspecte, aşa este, iar ceea ce intrigă este tocmai lentoarea cu care se desfăşoară ancheta. Plus informaţiile contradictorii, plus faptul că producătorii noştri afirmă că au primit chiar din afară rezultate care transmit că nu e nimic în neregulă cu brânza, cu caşcavalul etc. De unde şi mirarea crescândă. Cum era în „Millennium”? Bufniţele nu sunt ceea ce par… 🙂

     Apreciat de 1 persoană

     1. La răscruce de interese economice suntem de mulți ani, de prea mulți ani, în primul rând pentru că suntem capabili să avem produse de calitate. oare nu asta a determinat distrugerea economiei noastre? Și mă refer în special la ramurile de producție materială. Oare mai avem fabrici?

      Ni se pun întrebări, dar nu ne este dat nici un răspuns. Se lasă lucrurile să meargă „în alunecare”, pentru a se forma o „opinie de masă” și o neîncredere în produsele noastre. Mai apoi, chiar dacă se va spune adevărul, nu va mai avea nici o importanță, căci răul va fi fost deja făcut.

      Apreciat de 1 persoană

      1. În ceea ce priveşte fabricile noastre – azi le vedem şi nu sunt. ☺ Deşi nu e nimic de râs în asta, ba chiar mă cuprinde o dezolare cruntă. 😢 Cei care ar putea să răspundă nu o fac – din diferite motive. Ori stau ascunşi „în păpuşoi” şi fac pe niznaii, ori pozează în „nevinovații neamului”. Da, răul va fi fost făcut, iar mortul de la groapă nu se mai întoarce. Cred că asta rămâne singura certitudine. Amară.

       Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s