Gura lu` Ainştain – „An pasant”

„E primăvară iar pă uliţă, americanii îi zice spring, io am crezut iniţial că era vorba dă şpriţ şi iam iubit şi mai mult, cu tot cu dungi şi stele, cu statuia libertăţii şi cu podu ăla del fotografiază toată prostimea pe la san al lu francisco.

Meam adus aminte dă voi toţi, să vă fie dă bine, nu vam mai văzut dă mult, a dat şi ştevia pe şanţuri dacă nu ştiaţi şi muierili să dezgoleşte încetul cu încetul pă bulevard. E lascive da frumoase foc, iar ce e frumos îi place şi lu Dumnezeu dă să ceartă unii pe el dân motive dă melodie scoasă din portbagaj dă ăştia cu taxiu.

Nu mă pricep io la muzică, cu vocea stau prost, nam nici ţinere dă minte, mia plăcut nişte versuri dă nu se poate, însă sa ridicat probleme, sa pus unii contra, dacă se construieşte şi baricade e rost de alte certificate dă revoluţionar şi dă contracte cu statu. Oricum, unii e cu catedrala, alţii e cu deneau, ca ludovic şi orban, care nici nu mai candidează. Acu vine marean munteanu, ăla erou şi caftit de minerii care nu era chiar mineri, a fost şi prieten cu măgureanu, e istorie. Dacă ajunge primar miar plăcea să mai pună corturi la universitate, se mai distrează şi boşchetarii, nu e cu păcat şi patriarhia e aproape, facem cu toţii front comun în faţa intemperiilor, ne rugăm să ne meargă mai bine.

Un fraer dă la cârcimă ma anunţat că să măreşte salariile la lume, da io am râs, că nouă nu ne mai dă nici pă datorie la terasa dân cartier, de unde şi salarii? Io am buget limitat, când mă caut prin buzunare e ca când se caută cioloş ăsta dă bani, că mereu nare. Şi să vede pă faţa lui că nare. Şi pă urmă nam mai înţeles nimic, cică nu să mai măreşte salariile, sa retras ordonanţa aia, stă pe loc sau dă înapoi ca racu. Am dileme, am aflat mai demult că dacă ai dileme eşti deştept. Poate că sunt, da lumea e rea, nu mă bagă în seamă.

Doar iohanisul dă la cotroceni are bani. A cheltuit o grămadă ca să se plimbe cu doamna pe ici pe colo. Da el e cu interesu ţării, iar interesu poartă fesu. E mai bine să tac, că ăştia ascultă tot, mă ascultă chiar şi când beau ţuică dă prune, iar eu le zic noroc. Acu vă pup, am trecut an pasant, vizitele scurte şi dese e cheia marilor succese, nu mai întoarceţi capetele după muieri ca să nu cădeţi în gropile oraşului. Da vine marean munteanu. Sau gabriela firea. O să fim boieri”.

Io am dat cu picsu. Ainştain

♣ Cristian Lisandru

20 de gânduri despre &8222;Gura lu` Ainştain – „An pasant”&8221;

  1. Adevărul este că – în stare de ebrietate sau nu – tot nu ştim pe cine să votăm. Avem dezolanta experiență a primarilor care-au fost şi nimic n-au făcut. Poate doar proiecte abracadabrante. Aşa că nu e numai Ainştain derutat. ☺

   Apreciază

   1. Sigur ! Eu am o problema ! Dacă timișorenii mei aleg din nou un visător, nu e bine, ne vom transforma într-o lagună, dacă va urca pe tron un medic…naiba știe ? Poate capitala are de unde să „aleagă”, deși după atâția ani..nimic nou sub soare ..

    Apreciază

     1. Centrul orașului, și aici fac referire la clădirile istorice aparțin ( nu toate) rromilor și italienilor.
      Din păcate…
      Am văzut clădirile istorice din centrul Budapestei. Arată minunat ! Știu ce se întâmplă în urbea mea.
      Aliosa, este complicat sa detaliez.Seara faină !

      Apreciază

  1. Mă bucură vizita şi comentariul, Petru, sper ca Ainştain să mai spună, din când în când, câte ceva. Aşa cum făcea mai demult. ☺ În felul său, în funcție de cum (va) înțelege el realitatea tulbure/tulburată. Gânduri bune la ceas de seară! ☺

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s