Gura lu` Ainştain – „Binging”

binging-vodafoneAm văzut şi io reclama aia cu binging, aşa să scrie, aşa să ceteşte, e mişto. Un el şi o ea sunt la plajă, vine valurile către ei, babacii lea dat voie să stea amândoi o noapte, da e cam frig şi au cortul la doi paşi. Şi el să uită galeş în ochii ei, spune că aşteaptă să facă toată noaptea binging, ea îi rade o palmă, jap, fiindcă se gândeşte la erotice perverse, el esplică treaba, să luminează chipu fetei, râd amândoi ca tutele şi să uită la eigibio go, la urzeala tronurilor care tre să ne lovească cu un alt sezon. Ei nu să pupă, dân păcate, deşi la vârsta lor io crez că nu bingingu ăla e important, ci pupatu în neştire sub clar dă lună, sub stele şi comete, sub sacu dă dormit. Fără selfi, ca să nu fie dovezi care incriminează. Poate apreciaţi ce termen am folosit, sper că lam scris pă corecte. Iar tacsu lu fata poa să sune până îi ia foc smartfonu şi să duce dracu bingingu, nare cum să îi surprindă în fapt.

Aşa apare termeni noi în dicţionare, fiecare zi e palpitantă dân punt dă vedere cuvinte care na fost în limba noastră care e o comoară în adâncuri. Io încerc apgradări diverse, că tre să ţii pasu cu societatea, da abonament cu binging nam. Iam zis lu un boşchetar de la cârcimă că de ce nu face şi el binging. Era sămi dea cu sticla în cap. Nu mia dat fiindcă iam făcut cinste, da uite aşa poate omu să aibă necazuri din cauza la ăştia cu reţelele mobile şi cu eigibiou lor. Nu înţelege toţi ce zici, crede că îi înjuri dă mame şi alte rude, poa să sară în gâtu tău sau să te muşte dă freză.

Io tot cu torentili rămân, cât o mai merge lucrarea cu ele, că le închide ăştia ca să nu să mai bucure fraierii. Tre să te duci la mol dacă vrei să vază şi ochii tăi o peliculă cu pumni sau picioare lungi, dinozauri şi sefeuri. Sau drame – io chiar plâng uneori la drame, că şi viaţa mea e tot o dramă, iar de felul meu sunt cam sufletist din născare. E frumos la mol, nu contează care e. E curăţel, e cu lume aleasă sau nu, poci şi să iei o şaormă dacă ai chef. Ca la talcioc, da pă mai multe etaje şi cu preţuri mai mari la ţoale sau başcheţi. Când mă duc la mol mă îmbrac mai cu ce am io mai bun în şifonier, că să uită lumea şi badigarzii, e firesc să dai şi cu parfum. Nam dă firmă, e mai mult apă dă colonie, însă miros frumos. Tre să recunosc că uneori miros şi a prost, fiindcă nam lovele prea multe şi fără lovele aşa miroşi. A prost.

Vă las acu, îmi trag bermudele pă mine şi plec. Meam tăiat nişte blugi mai vechi, bermude iam făcut, sunt ochei. Nu ştiu dacă mă duc la mol, da nu poci să stai numai în casă. Între patru pereţi te duci cu capu, iar la televizor nu e nici filme bune. Parcă îmi pare rău că nu fac şi io binging. Da îmi trece co ţuică.

Sper că am scris citeţ. Ainştain.

♣ Cristian Lisandru


14 gânduri despre “Gura lu` Ainştain – „Binging”

   1. Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt iubitoare de telenovele…am gresit si eu cand eram mai tanara…cu TANAR SI NELINISTIT…m-a tinut ceva vreme, oricum erau alte timpuri. Si TIMPUL nostru trebuie folosit asa cum se cuvine…fiecare cu pasiunile, iubirile lui. Prefer sa vin aici oricand, sa ascult muzica si sa ma delectez cu scrierile tale… e mult mai odihnitor. Si cand umorul de buna calitate descreteste fruntea chinuita de gandul pentru ziua de maine , spun eu E DE BINE. Multumiri, Vio

    Apreciat de 1 persoană

  1. Dis is ză gud ansuer – Ainştain dixit. 🙂 Bingingul poate să mai aştepte, în astfel de condiţii. E drept că reclama e sufletul comerţului, însă adolescenţii ajunşi la mare vor avea, cu siguranţă, alte lucruri mai bune de făcut. Şi noi la fel! 🙂

   Apreciază

  1. ☺☺☺ „Expresia de binging este noua, pleaca tot de la binge-watching si se refera la vizionarea a mai multe episoade sau filme (cel putin doua) la rand. Altfel spus, un maraton de filme.

   In reclame formula de binging este folosita pentru platforma online de vizionare de filme HBO GO.” – sursa internet. ☺

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s