Are balta peşte. Adică bălţile are peşti, că e imposibăl să naibă, da numa dacă mai are cineva grijă dă ele. Acu e mulţi cu bălţi, şi a făcut şi căsuţe dă stat pă prispă cu burţili la soare, da natura e pe locu doi în minţile lor. Ei nu iubeşte natura mamă care ne dă haleală la toţi, să iubeşte pă ei şi pă ălea lascivele care le aduce cafeaua la pat. Deci peştii e pă cale dă dispariţie, poţi să pescuieşti în cadă dacă pui neşte guvizi dă plastic. Atât. Ochei, e şi bălţi cu bani, că am un boşchetar care zice că ele există da e scumpe în draci şi pescaru normal la cap nu scoate atâtea lovele ca să prinză fâţe.

Nu ştiu io schema cu undiţe şi cu cârlige, zic din auzite, dă pă surse, poate să fac vreodată pescuit dăla de se prinde peştele şi i să dă drumu în valurile vieţii sale. Checi end fri parcă îi zice. O să mai studiez pă la discaveri orld, saiens sau pă la geografic ăia. Vaiasat ecsplorer nu miam pus încă. Când mio da drumu la cablu vă spui, că e căzut dă nişte ore şi culmea e că am facturili la zi. Cică lea picat amplificatoru. Sau sa pârlit. Sau so fi şparlit, că e nevoie de amplificatoare dă furat. Nam dubii.

Că are balta peşte, ziceam şi io ca prostu. E o vorbă care să poate aplica în discuţii. Adică să fură orice, de la bigudiuri şi papiote dă aţă până la motoare dă tractoare dă pă glia patriei. Să ia portofelele în metrou, să şuteşte cardurili şi să clonează. Nu poci io ca să ştiu tehnologia dă clonare, că bănuiesc că nu e ca aia când să clonează oaia şi iese tot oaie şi nu ţap. Minune. Să joacă savanţii nebuni dea divinitatea, să dă dea dura prin laboratoare, pac, pac, clonează oaia. Azi aveai una, mâine ai două, poimâine ai turmă şi toate e identice. Mioriţe gemene fără număr. Zău că e mişto.

Io laş fi clonat pă comisaru moldovan, da cică a fost cu poveşti pă care nu trebuie să le crezi în sută la sută. Comuniştii cică vroia să se dea şi ei mari că să lupta cu burghejii în vremuri tulburate şi atuncea a făcut la filme cu comisari dă lea luat faţa şi la şmecherii dă fumează trabuce cubaneze la holiud. Da mai crez io că ăştia care bagă fitile a fost invidioşi pă sergiu. Nu mai e nici sergiu nicolaescu, sa dus. Făcea sergiu neşte filme de uita boşchetarii mei să mai bea ţuică. Să uita la televizor cu ochi ca de melc cotobelc la filmele dă la buftea. Iar cele mai urmărite era alea cu comisaru miclovan care a lăsat ca testament ultimu cartuş, da avea mâinile curate şi sa sculat dân morţi tot comisar, da moldovan, ia schimbat sergiu identitatea ca să îşi ia revanşa. El era un comisar care acuza, şi de aia nul avea bagabontu dă lăscărică la suflet.

Da, ăla mergea clonat precum să clonează oile, cardurili şi ce o mai clona ei pe acolo. Flota de o avea ţara noastră na mai clonato niminea, că îmi aduc aminte acum dă toate subiectele fierbinţi şi devin nervos. Da la ce dracu să ne mai trebuiască nouă flotă, că suntem popor dă bărăgan şi în bărăgan e acuma numa ciulinii bărăganului şi a secat bălţile cu peşti. Deci flota oricum e zadarnică, că şi pă mări şi pă oaceane e naşpa. Planeta suferă, ascultaţi la ainştain, când dau peste vreo revistă o cetesc dân scoarţă în scoaţă şi nici balenele ucigaşe nu să simte prea bine. Aşa că ăştia care a făcut flota invizibilă şio fi dat seama că no să mai avem ce să pescuim. Zic şi io, nu dau cu paru, că unele vapoare să numea pescadoare, deci trebuia să prindă peşti. Acu prinde rugină pă cine ştie unde. Dacă nu leo fi tăiat cu autogenu.

Că mă şi doare sufletu,
iar sergiu şi cu dinică
să bat printre lumânări
ceva mai sus dă nori.

Ainştain vă doreşte să aveţi sărbătorili fericite alături de bărbaţi, neveste şi puradei! 🙂

♣ Cristian Lisandru