Gura lu` Ainştain – „Am visat miros dă mici”

 

Mam întors, sper că sunteţi ochei. Io am avut un vis noaptea care tocmai a trecut şi visam că miroase a mici. Să vă zic.

Toate visele începe cu se făcea, aşa că şi visu ăsta al meu tot aşa începe. Of cors. Se făcea că eram io pe un câmp mare cât o zi dă post şi nimic nu se vedea dă jur împrejur. Decât numa boşcheţi pitici. Iera pustiu can filmu zero zero şapte cu bond, dei zice spectre, dracu ştie cum so pronunţa, şi el sa bătut cu unu în tren şi pă urmă sa giugiulit – nu poci să zic că sa dat în bărci, aşa zic numa la cârcimă – cu partenera lui în compartiment. Din motive de relaxare dă hormoni după stresu cu pumni, picioare în gură, sticloanţe în scăfârlie etîcî. Şi trenu ia lăsat pă un câmp, aşa era scris scenariu, trebuia ei să ajungă la unu negru în ceru gurii care vroia să ţină lumea sub control. Malefic. Că e plină lumea dă ăştia, nu poa să stea şi ei potoliţi.

La ei în film mai era o dărăpănătură dă casă, că de acolo ia luat o maşină babană, venită din lumea lu fata morgana aia, da în visu meu nu iera nimic. Nici tren, nici căruţă sau dric, nici trotenetă, nici butic dă cartier ca să iei şi tu o ţuică la sticlă dă plastic, nici bond în smoching. Dă partenera lu bond nici nu mai zic, deşi aş putea să spun întro paranteză scurtă că bond brosnan a avut partenere mai ceva decât bond ăstălalt, că îmi scapă numele lui dă pă afiş. Nu contează.

Totuşi, în filmu ăsta spectre a jucat şi monica lu beluci. Vădană da se ţinea bine. Bine de tot. Întotdeauna mia plăcut de beluci, am văzut şi malena la un moment dat, îi băgase în boale pă toţi dintrun sat, de la ăl cu ţâţa în gură pân la ăl cu barba sură. Aşa e vorba, o ştiţi şi voi, e bine să cunoşti vorbe din bătrâni, se zice că respecţi trecutu lor dă lupte, chinuri şi glorie în zadar.

Revin la visu meu. Şi mirosea de te trăznea a mici dintro dată pe câmpu ăla fără margini, ma luat cu o foame teribilă şi nu poci să îmi esplic io ideea. Stăteam ca prostu şi adulmecam mirosu dă mici. Şi mam trezit.

Poate ştiţi voi ce nseamnă când visezi miros dă mici. E grav? E cu vreo boală care se ia şi nu să mai dă dusă? E un semn al creierului meu încins? O fi dă la ţuică. Poate că o fi mai bine dacă visezi că vezi mici pă masă. Sau că haleşti mici dă pă masă. Cu muştar bunica. Da să visezi numa mirosu mi se pare ceva cam exagerat.

Nam io lovele ca să merg la pisicologi din ăia de te rezolvă din vorbe. Plus că poa să iasă şi naşpa, te mai ia şi valul ca pă toni soprano, faci ochi dulci la pisicoloagă, nu să ştie niciodată. Chiar, cemi plăcea de toni soprano cum mergea el acasă şi fuma din trabuc la volan şi muzica aia te incita la urechi. Da şi mirosu ăla dă mici dân visu meu ma pus pe gânduri şi ma incitat la nas. Zău că nu minţesc.

Ainştain căzut pă gânduri

♣ Cristian Lisandru

 

26 de gânduri despre &8222;Gura lu` Ainştain – „Am visat miros dă mici”&8221;

 1. Măi ainștaine, te invidiez, zău dacă nu! Păi io nu visez mirosuri deloc, da numa culori. Daia numi mai plac mie micii, că miros și a politicieni fripți de dna. Preferez culorile dă noapte, că zuai oricum neagră datâtea nelegiuri ce le văz.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Culori dealea colorate? Io tre să recunosc că visez mai mult alb negru. Şi cai verzi pă pereţi, la asta sunt maestru. E plină bătătura dă nelegiuiţi, asta mă cam doare în casa sufletului, că ţara noastră e o gură dă rai pe un picior cam rupt dă plai.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Io crez că depinde dă stare, dă fiecare, dă esplicaţia dă la vrăjitoare. Deşi io tre să spun că nu crez în vrăji. Poate o să scriu io odată şi despre marea neagră care e albastră, am avut neşte aventuri pe acolo.

   Apreciază

 2. Ainștaine dragă, ești genial, bre! Deaiai bine să mai dea omu și oama cu ochiu pedelături să se cultive și să să se mai cizelească, că acum știu săți spui cum e cu visu. Picase la noi la masă unu și nenfulecase aproape toată carnea friptă cât nea povestit că a visat miros de mici. A zis el atunci că astanseamnă că te procopsești cu bifdec. După ce noaptea nea ghioțăit burta de la salată am chibzuit bine și lam luat de diștept. Dai prost și de neo mai pica la masă îi zic delaobraz că el din fidbec nu se mai înfruptă și îi dau numa salată!
  Bogdaproste, Ainștaine dragă! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Deci ezistă devoalare – sper că e pe corecte şi nu însemnează numa luatu voalului la miresica năbădăioasă – şi mirosu de mici din vis poate fi interpretat. Mulțam, acu mam mai liniştit, nu e cu boli sau ghinioane fără noroc. Sau cu alunecuşuri pă coaja dă banana split. Că nu ştiu numa de țuică si bere, merge şi banana split, şi mohito şi cuba liberă dă fidel castro sau daichiri. ☺

   Apreciat de 1 persoană

   1. Totu poate fi interpretat. 🙄
    Tre săți zic să nu carecumva să conbini cuba aia liberă dă castro cu fidbec că cade năpasta pă mneata! 👿 Asta o știu dă la Babarada, dișteapta neșcolită a satului și nu mă rabdă suflețelu să nu țio spui. 😉

    Apreciat de 1 persoană

     1. Și io am avut agentă, da mia furato unu în tren și sa închis întro chichineață care numa a mici nu mirosea. Deatunci notesc totu pe bilețele și le ascund așa de bine că nici io nu le mai redibuiesc.
      Ainștaine dragă, cudrag o să țin pumnu stâng strâns pentru agenta ta, să nu țio șparlească și ție vreunu în tren și să pierzi pontu. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

 3. „Poate ştiţi voi ce nseamnă când visezi miros dă mici. E grav?” Până aici, am rezistat eroic, în sensul că am râs, cât de cât, decent. După aia, m-am făcut auzită până la etajul 5 (stau la 2), sunt convinsă. Am hăhăit, Ainştaine, de m-am crăcănat (cum ai zice tu). Eşti dat naibii, să mor de nu! 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. Io sunt fericit în astfel de condiții cu hăhăială, daia îmi place pă uordpress. La cârcimă nu prea râde toți boşchetarii, că lea luat țuica mințile şi să uită la mine ca la maşini străineze. Numa la început dă beție mai pricepe câte ceva, pormă cade în meditații, să uită în gol, vorbeşte singuri. ☺ Şi unii plânge, că e necăjiți la corasoane.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Vai de capul lui, nici cu posturile nu ştie cum stă treaba – trebuie sa achiziționeze un calendar şi să fie la curent. În politică miroase a de toate, zice Ainstain că i s-a aplecat. ☺ Numai de la mici nu i se apleacă… Deocamdată se mulțumeşte cu mirosul.

   Apreciază

 4. Păi cum să minţască omu cu aşa treabă dă babană? Uşor lucru este să visezi miros dă mici? Şi nu poa să ducă nici la pisicoloagă, că dupaia nici nare trabuc să fumeze la volan. Eu zic că isa întâmplat neprăvăzutu. Şi a avut decenta să nu să izmenească şi nea vorbit şi nouă aşa, pă limba noastră(-i o comoară) neaos româneşte. Ma bucurat mult încrederea da dat dovada spre noi (deşi durerea lui aia cu foamea mia rămas pă suflet, că românul e mereu flâmând şî cu opincili rupte).

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Io am mare încredere oarbă în ce zice lumile când mă ceteşte, mai învăț câte cevaşilea, că la şicoală nam ajuns. Ba dădea cu ploi, ba făcea tranvaiu pană, ba aveam întâlnire cu boşchetarii. Acu am uordpresu la îndemână, pui ideile în public, e mişto. Primeşti şi fidbec”. ☺

   Apreciază

   1. Mare nevoie dă încredere ai acilişia pă uordpresu ăsta dă ne luă minţili la toţi. Că cum pui cuvântu jos, cum vin unii dă te cată-n gură să vadă dacă-ţ rămase fo literă pân măsele că no găsăşte dăloc pân cuvântu dă pă pagină. Ori că scuipaşi prea multe întrun loc. Şi dupaia vrea musai, da musai mah nauzi, săţ zîcă că ce scrisăşi tu e dă tot să mă scuzaţ, onor dumnevoastra, rahatu. Şi dă loc nu poţi să mergi colo la iurovizionu ală dă să duce toţi, să iai şi tu ca popor cilivizat, un premiu dăsta dă să în mălai şî bere pă da moaca. Durere mare domne…era bună rău şicoala asta, da deh mah capu omului, când nu ştie el dă ce să loveşten viaţă…Da na acu io zîc com duceo şi noi (aicătelea io!!) pîntre ăştia barosanii, dă ţîne cuvintili la ei ca pă mărgele înşirate coleaşa la gât ca pă alte alea.. Şi când vine vorba dă subiect atunci să te tîi ..al lor era cel mai tare dîn parcare, când era asta goală, da goală rău dă tot, şi luam cu el premiul ăl mare…lovele multe că scoteai şî tara toată dă undeva că nu mai zâc dă unde… Sauzâ-m dă bine!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Io mai cetesc şi poezi din când în când, mai ales după nişte țuici, că imi place țuicili şi naş putea să zic ca nu. Şia fost poiezia aia celebră cu bucuroşi leom duce pă toate, de e cu pace sau cu răzbel. Iar ăia care e cu nasu pă sus poa să ramână aşa, de regulă poa să pice şi în gropile dă la primărie – că nare grijă dă ulițe. Mofturoşii numi place nici mie, dai tratez cu sictir. Iei vine şi pleacă, io rămân. În cârcimă vreau să zic.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s