Mam întors, sper că sunteţi ochei. Io am avut un vis noaptea care tocmai a trecut şi visam că miroase a mici. Să vă zic.

Toate visele începe cu se făcea, aşa că şi visu ăsta al meu tot aşa începe. Of cors. Se făcea că eram io pe un câmp mare cât o zi dă post şi nimic nu se vedea dă jur împrejur. Decât numa boşcheţi pitici. Iera pustiu can filmu zero zero şapte cu bond, dei zice spectre, dracu ştie cum so pronunţa, şi el sa bătut cu unu în tren şi pă urmă sa giugiulit – nu poci să zic că sa dat în bărci, aşa zic numa la cârcimă – cu partenera lui în compartiment. Din motive de relaxare dă hormoni după stresu cu pumni, picioare în gură, sticloanţe în scăfârlie etîcî. Şi trenu ia lăsat pă un câmp, aşa era scris scenariu, trebuia ei să ajungă la unu negru în ceru gurii care vroia să ţină lumea sub control. Malefic. Că e plină lumea dă ăştia, nu poa să stea şi ei potoliţi.

La ei în film mai era o dărăpănătură dă casă, că de acolo ia luat o maşină babană, venită din lumea lu fata morgana aia, da în visu meu nu iera nimic. Nici tren, nici căruţă sau dric, nici trotenetă, nici butic dă cartier ca să iei şi tu o ţuică la sticlă dă plastic, nici bond în smoching. Dă partenera lu bond nici nu mai zic, deşi aş putea să spun întro paranteză scurtă că bond brosnan a avut partenere mai ceva decât bond ăstălalt, că îmi scapă numele lui dă pă afiş. Nu contează.

Totuşi, în filmu ăsta spectre a jucat şi monica lu beluci. Vădană da se ţinea bine. Bine de tot. Întotdeauna mia plăcut de beluci, am văzut şi malena la un moment dat, îi băgase în boale pă toţi dintrun sat, de la ăl cu ţâţa în gură pân la ăl cu barba sură. Aşa e vorba, o ştiţi şi voi, e bine să cunoşti vorbe din bătrâni, se zice că respecţi trecutu lor dă lupte, chinuri şi glorie în zadar.

Revin la visu meu. Şi mirosea de te trăznea a mici dintro dată pe câmpu ăla fără margini, ma luat cu o foame teribilă şi nu poci să îmi esplic io ideea. Stăteam ca prostu şi adulmecam mirosu dă mici. Şi mam trezit.

Poate ştiţi voi ce nseamnă când visezi miros dă mici. E grav? E cu vreo boală care se ia şi nu să mai dă dusă? E un semn al creierului meu încins? O fi dă la ţuică. Poate că o fi mai bine dacă visezi că vezi mici pă masă. Sau că haleşti mici dă pă masă. Cu muştar bunica. Da să visezi numa mirosu mi se pare ceva cam exagerat.

Nam io lovele ca să merg la pisicologi din ăia de te rezolvă din vorbe. Plus că poa să iasă şi naşpa, te mai ia şi valul ca pă toni soprano, faci ochi dulci la pisicoloagă, nu să ştie niciodată. Chiar, cemi plăcea de toni soprano cum mergea el acasă şi fuma din trabuc la volan şi muzica aia te incita la urechi. Da şi mirosu ăla dă mici dân visu meu ma pus pe gânduri şi ma incitat la nas. Zău că nu minţesc.

Ainştain căzut pă gânduri

♣ Cristian Lisandru