19 gânduri despre “gând (4)

 1. Dureroasa constatare,
  peste tot e doar frustrare
  iar in urma atentatului de pe aeroportul ATATURK lumea inca moare
  si se naste logic o -ntrebare :
  – E oare LIBERTATEA cea care,provoaca doar INTRISTARE ? 😦
  La Multi Ani romanilor ce poarta numele Sfintilor PETRU si PAVEL ! 🙂

  O zi fara GANDURI triste ,
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cristina

  Cristian, azi sunt mai negativa in gandire si prin poza postata, eu vad mai mult o inchisoare decat o salvare. La nivel global, traim intr-o falsa libertate si incet incet „peretii” coliviei ajung sa ne stranga tare, suficient cat sa realizam in ce situatie ne aflam DAR „Speranta moare ultima… „

  Apreciat de 1 persoană

  1. De fapt însăşi ideea în sine (decupată dintr-un poem mai vechi) transmitea că nu e totul la vie en rose, iar „falsa libertate” despre care vorbiţi – o certitudine, de altfel, chiar dacă uneori ne facem că nu o simţim, la toate nivelurile – are „darul” de a păcăli de foarte multe ori.

   Apreciat de 2 persoane

 3. Nu stiu cat de trist este ca exita colivii. D e exemplu: corpul ne este colivie pentru suflet- pasare, ne intristeaza existanta corpului nostru? Poate daca nu suntem multumiti de cum acesta arata. Exista niste limitari( corporale) de ordin material pentru suflet, dar , fara de colivie, spiritul ar fi lipsit de acoperamant și materialitate, ar fi lipsit de motivatia de a visa, de a gandi, de a canta….colivia poate fi poezia scrisa in cuvinte a gândului, a emotiei.

  Apreciat de 2 persoane

   1. Credeti bine! Interpretarile variate imbogatesc in semnificatii: o poezie, o opera de arta. pe baza a ceea ce am invatat, am experimentat si a ceea ce traim când citim si interiorizam( prin prisma sensibilitatii noastre) ne vom apropia mai mult sau mai putin de intentia autorului. …uneori, am vrea sa stim exact ce a dorit sa spuna autorul. Oricum, o singura interpretare , cea justa, nu e posibila , cum nici noi nu suntem identici( in ciuda unor puncte comune)

    Apreciat de 1 persoană

   2. Am ales ca vad altfel decat ar putea sa vada ceilalti in acest gand. Putem fi liberi….in interiorul nostru. Simplul fapt ca insusi gandul poate sa ne faca prizionerii lui, am ales sa ma inchid intr- unul pozitiv.
    Gandul si imaginea sunt foarte sugestive, am dat share cu mare drag.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s