(Ne)Starea de Miercuri – „Transă”

!

O roză a vânturilor potrivnice. Mirare. Din toate aceste mirări ale lumii, ale noastre, al viitoarelor lumi care primesc bonuri de ordine încă de la naștere și așteaptă într-o antecameră mobilată luxos a unui sanatoriu ridicat peste nimicuri istorice, nu rămâne decât o altă – proaspătă, aburindă – mirare. Comună.

Pe coridoare nesfârșite trec semne de întrebare, într-o parte și în alta, salutându-se protocolar și trăgând după ele pomi metalici cu perfuzii din care se scurg, picătură cu picătură, cocteiluri preparate de barmani în halate albe. Nonsens. Ca un pocnet din degete, ca un vârf de cuțit, ca un tăvălug, ca un rânjet ascuns printre hainele din debara.

Fascinație. În fața neputinței suntem de fiecare dată extaziați. Și atât de mândri în ermetismul nostru malign, în timp ce penița zgârie, ca un hipnotizat intrat în transă, nemărginiri.

♣ Cristian Lisandru

15 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Miercuri – „Transă”&8221;

 1. Chiar nu e genul de text care poate fi comentat.
  Înspăimântătoare imginea semnelor de întrebare legate de fierotenile alea în care atârnă o perfuzie. Iar îmi amintești de ceva. De data asta Glissando, filmul lui Daneliuc.
  Din păcate eu nu percep speranță în cadrul ăla. |Doar resemnare.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mirarea supremă – ilăul asupra căruia trudesc, de la începutul lumii, tot ce are omenirea mai valoros, străduindu-se să-l transforme în semn de exclamare. Doar poeții, se pare, au reușit să turtească, cât de cât, potcoava semnului de întrebare. Deși trist, dureros – sper să fie „doar” o revelație poetică – textul este de o profundă și tulburătoare frumusețe! : )

  Apreciat de 1 persoană

 3. Cand esti in transa, eliberat de ratiune, de tot felul de bariere, te domina ‘subconstientul ‘ ce devine o sursa de creativitate, plina de comori ascunse si de nonsens. Prin absurd, as putea spune ca, trecand printr- o transa , am visat, chiar daca nu sunt, realmente, acelasi lucru.

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Pentru o înţelegere cât mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, vom asemăna mintea cu o grădină. Dumneavoastră sunteţi grădinarul care plantează în tot cursul zilei diferite seminţe (gândurile întreţinute în subconştientul propriu). Ceea ce acum semănaţi în subconştient veţi recolta ca efecte mai târziu, în corpul şi destinul dumneavoastră” – Joseph Murphy.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Sub auspiciul subconstientului(pe care nu- l putem controla), sa scriem sau sa pictam, ca pe o incercare, dupa principiul automatismului psihic pur: In care sa curga ideile pur si simplu si fara nonsens…aparent. Cred ca exista abordari asemanatoare in literatura; in arta este dadaismul( pentru nonsens) , suprarealismul( pentru vis, patologie si sondare in subconstient)si, mai putin declarat, alte curente artistice ale modernitatii.
    Multumesc mult.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s