viaţă

viaţa e prea scurtă
au spus-o şi alţii înaintea mea
unii dintre ei au descoperit cuvinte interesante
pentru a transmite aceeaşi părere
motiv pentru care au ajuns în citate celebre
fără să dorească astachelovek-gitara-ulica-2255
rămâne ideea
numeri minute secunde ore
ajungi la zile şi ani
n-ai timp niciodată
când te trezeşti e deja prea târziu
mi-am imaginat întotdeauna că viaţa râde de noi
ca o maşteră
ca o clevetitoare cu mâinile în şolduri
ca o rapandulă zice un amic trateaz-o cu sictir
dar au început să mă doară până şi secundele nenorocite
iar calmante pentru anii irosiţi
nu există încă la farmacia de peste drum

♣ Cristian Lisandru (2016)

10 gânduri despre &8222;viaţă&8221;

 1. Viata este scurta si se stie… La trecerea pragului de 30 ani, începi sa realizezi cu adevarat cat de scurta este… Acum, dupa ce am aflat ca viata este scurta, singurul lucru bun care ne mai rămâne de facut, sa trăim frumos! Si aici este o alta discutie ca, fiecare ce înțelege prin „sa trăim frumos”.

  Apreciat de 1 persoană

 2. In functie de varsta , intradevar se poate spune ca viata este fie prea scurta { cand mori la douazeci de ani…viata a fost prea scurta } , fie { ca si-n cazul Majestatii Sale Ex Regina de curand decedata a…Romaniei } prea lunga . In ultimul caz pentru aventuale nemultumiri legate d e …lungimea excesiva a vietii , exista ” iesiri ” totusi , si chiar se gasesc in farmacii suficiente medicamente pentru a-ti fi scurtat ” chinul ” . Asa…daca n-o fac intre timp cei ce guverneaza , cei care iau in numele nostru , hotarari in ceea ce priveste viata noastra si….evident durata ei . ” Au spus-o si altii inaintea mea / Unii dintre ei au descoperit cuvinte interesante ” insa NIMENI VREODATA n-a stat cu adevarat sa , „numeri minute , secunde , ore /ajungi la zile si ani ” caci , NIMENI VREODATA N-A AVUT TIMP NICIODATA pentru asa ceva .Nu poti rade de ” rapandula ” de viata si cu atat mai putin n-o poti trata cu sicktir , cum credea in mod erronat amicul dumitale caci viata ….este intr-adevar mult prea scurta pentru asa ceva . ” Calmante pentru anii irositi ” insa s e gasesc si alea arhisuficiente insa , nu in ” farmacia de peste drum ” asta-i sigur ! Unul dintre calmantele pe care le iau eu ” pentru anii ….irositi ” { nu consider ca , chiar toti anii vietii mele au fost irositi si…am si argumente solide in acest sens } se numeste zeflemeaua care , luata la un loc cu rasul , gluma { chiar daca s e gasesc destui care s a ma acuze d e …neseriozitate } , sant mai puternice decat… rapandula . Daca la precedenta postare iti trebuia doar un DJ care sa adapteze niscai muzica rap fireste si ar fi iesit ceva d e care inclusiv 50th cent’s ar fi fost mandru aceasta in schimb dovedeste o mare frustrare , frustrare generalizata de altfel a unor intregi generatii . Razi onorabile , ia in bataie d e joc provocarile la care te supune ” rapandula ” { fara sa elimini definitiv si oarece seriozitate } , nu te mai uita in urma si nu mai sta sa socotesti cat a trecut si , vei vedea ca vei concura singur , chiar daca asta-ti va aduce doar locul II 😉 . Respect , chiar mi-a placut !

  Apreciat de 2 persoane

  1. De-ale vieții, evident, fiecare are o relație specială cu propria viață. De unde şi toate interpretările, concluziile viabile sau nu, dezamăgirile eventuale. Frustrare este mult prea mult spus – ținem cont că discutăm dezpre o trăire poetică. Totuşi, îmi place viața la nebunie. ☺ Ainştain – unul dintre inspirații la care făcusem referire – spunea că „Doar viaţa ce-o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită”.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s