(Ne)Starea de Luni – „Nocturnă”

Un pahar cu vin roşu pretinde – iar termenul nu e exagerat – încă unul. ☺ Pe urmă te întrebi dacă nu ar curge mai bine/mai repede/mai provocator alături de Ploieşteanu sau Tudorache, asta după ce ai pornit la drum cu Bonamassa & Beth Hart şi Susan Tedeschi. Noaptea e lipsită de complexe, accentuează un erotism abia sugerat, ceva mai devreme, s-a descoperit acoperindu-se cu desúuri înstelate şi îi lipsesc doar pantofii cu toc cui pentru a-şi undui visele trimise pe sub bărbia lunii. Plutim printre imagini contradictorii, în general vorbind… Noapte lascivă, lună cu ifose de starletă căzută în dizgrație (sunt lunatic, o astfel de declarație – în relație cu luna, evident – mă poate costa pe termen lung, însă îmi asum toate riscurile), greieri trecuți în şomaj. Pahare cu picior negru în care roşul de Segarcea se simte la el acasă. Îmi place cum zâmbeşti, din când în când, în noaptea aceasta dezmățată, fugită din tipare, iar zâmbetul tău înfige borne ajutătoare pe marginea drumurilor mele fără început şi fără sfârşit. Când rătăcesc printre (mult) prea multe cuvinte e de ajuns să ating un zâmbet şi conştientizez că nu sunt singur cuc într-un no man’s land al subterfugiilor cosmetizate corespunzător. Un vin roşu ca buzele tale… Dincolo, în noaptea insinuantă precum o incantație, luna deschide fereastra celestă, în aşteptarea serenadelor unor trubaduri plictisiți de ei înşişi. Eu las chitara să se odihnească şi te mângâi mângâindu-mă sufleteşte… 

Cristian Lisandru

14 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Luni – „Nocturnă”&8221;

 1. Ma frate , asta-i d e bine : inseamna ca noaptea trecuta…chiar a fost cu folos pentru amandoi avand in vedere ca , inclusiv ” sufletul pereche ” { dupa propria-i marturisire } pare…multumita de rezultat 😉 ! Tineti-o tot asa fratilor caci , viata este foarte scurta si…parca-i pacat de Dumnezeu sa nu va bucurati din plin …unul de celalalt 🙂 🙂 🙂 . Va doresc o saptamana cat mai profitabila si lipsita d e griji !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu ştiu cu ce să încep şi cu ce aş putea încheia comentariul în privinţa acestui text. Fascinant. Totul. Imagini care îmi mângâie sufletul, îmi încântă privirea, îmi bucură întreaga fiinţă.
  Metafore care ar face orice zi geloasă pe această noapte senzaţională. Cu adevărat senzaţională şi în real, nu doar în virtual.
  Te ador, minune!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nopțile noastre cântate de greieri – aşa cum spuneam într-un poem de demult – scriu poveşti. Cu sau fără prezența oarecum bosumflată a lunii care aşteaptă, încă, trubaduri întârziați. Deocamdată o răsfățăm cu melodii din anii ’80, poate adoarme liniştită… ☺ Sărut sufletul, iubire… 🌹🌹🌹🍷🍷🍷

   Apreciat de 1 persoană

   1. Luna , eu şi doar o stea
    Ce liniştea îmi înstela
    Şi-n colţ cu vrajă ea purta
    Dragostea, doar dragostea.

    Zâmbea pe cerul parfumat
    Un colier carmeolat,
    De fericire scânteia
    Dragostea, doar dragostea.

    Perdea un nor a tras căzând
    Ca să adulmece un gând,
    Un gând ce cu inspir cânta
    Dragostea, doar dragostea.

    Le-am scris cu drag din dragoste pentru tine, dragule… ❤ ❤ ❤

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s