(Ne)Starea de Luni – „Normalitate”

Eforie Nord - 2016 - Cristian LisandruNormalitatea se construiește și respiră prin lucruri mărunte. În definitiv, chiar dacă nu întotdeauna găsim momentul potrivit pentru a spune asta – existând și destule situații în care nu descoperim niciodată izbăvitoarele cuvinte necesare –,  cu toții tindem către normalitate. Către normalizarea stării de fapt în care ne materializăm activitățile cotidiene, visele povestite sau nepovestite – am visat un cal care îmi recita din Bacovia, o fi de bine sau de rău? –, speranțele (fie ele deșarte, dar tocmai acestea dau greutate dulce acelora care, mai devreme ori mai târziu, se împlinesc), iluziile (cărămizile efemere ale castelelor de nisip pe care fiecare le ridică de-a lungul vieții, cu mai mult sau mai puțin talent) și, nu în ultimul rând, așteptările.

Normalitate. Lucruri mărunte. Iar s-a stricat liftul. Nici anul ăsta n-am plecat în concediu. Anul acesta am avut un concediu minunat. Unde facem revelionul? Cum? A trecut încă un an? Încă unul, iubito… S-a construit încetul cu încetul, din indispensabilele lucruri mărunte pe care le ducem alături de noi fără a le lua întotdeauna în serios.

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – arhiva personală

11 gânduri despre “(Ne)Starea de Luni – „Normalitate”

  1. E de bine, dacă ai visat un cal, mai grav cu iepele,,,ha ha ha…
    Normalitatea noastră este anormal de firească. Concedii, revelioane şi muncă cât cuprinde pe lângă foarte multe aspecte care construiesc viaţa alături de tine, om drag. O viaţă pe care orice femeie şi-o doreşte, sunt convinsă de acest lucru. Văd, simt şi înţeleg asta din foarte multe semnale pe care le primesc sau nu.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ce-mi place această normalitate comună… ☺ Dacă este cazul – şi, rememorând, pot spune că au existat astfel de situații – transformăm anormalitatea în normalitatea „noastră” cu un talent nebun, gustând fiecare secundă. Ceea ce este reconfortant pe drumul sinuos al vieții. ☺

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s