(Ne)Starea de Joi – „A doua natură”

Iar e coadă la DNA, motiv pentru care întrebarea „Ce se dă aici?” îşi redescoperă justificarea. Se dă „spălare de bani” într-o speță electorală de prin 2009. Dosarele acestea scoase de la naftalină exact atunci când trebuie miros a pagubă-n ciuperci şi a ciorbă reîncălzită, a naftalină şi a rufe nespălate, a Fabrica de Împachetat Fum, de unde şi imagini hazlii cu Ioana Băsescu purtând un tricou roz pe care era inscripționată o declarație de suflet – „Tata e cool”. ☺ Elena Udrea – nelipsită de la uşa DNA, ar putea sa-şi mute acolo lenjeria, cosmeticalele, periile de păr şi parfumurile; ba chiar ar putea fi transformată în mascota acestei instituții – susține că partidul primea bani din diverse surse, iar banii erau folosiți cu folos, ea ocupându-se, neoficial, de (unele) treburi ale campaniei. Prezidențiale, fireşte, fantoma Băsescului alunecând prin realitatea de acum cu acelaşi talent ca pe vremuri. Totuşi, nimeni nu-l cheamă pe Vasile Blaga la o cafea şi-o apă plată/la un dialog constructiv/interogatoriu consistent, chiar dacă nu s-a mai descoperit pe aceste meleaguri binecuvântate un organizator (cu toate interpretările care decurg de aici) mai dat dracului decât el. Se rumegă acuzații, se mestecă invective, se stă precum boul pe coadă, se dă pe goarnă, se bat mătănii în intimitate, se arată cu degetul către adversarii politici, către procurorii subiectivi şi corupți, către destin, astre, către bicicleta pe care a pedalat Iohannis pentru Invictus. Da, a arăta cu degetul către altcineva e la îndemâna oricui, iar transformarea celuilalt în capul tuturor răutăților/ghinioanelor/dezastrelor ne devine o a doua natură.

♣ Cristian Lisandru

 

sursa foto – goodfon.ru

6 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Joi – „A doua natură”&8221;

    1. E un fel de n-ar mai fi, vorba aceea… Din păcate. Mă întreb dacă nu cumva totul se întâmplă doar de ochii lumii, la toate nivelurile, pentru a ne amăgi cu toţii că prestăm ceva util. 🙂 Poate că sunt, totuşi, mult prea pesimist, dar la ceea ce se petrece în jur e cam greu să fii altfel…

      Apreciat de 1 persoană

  1. Mă bucur să vă am în lista cu urmăritori! Faţă de dumnevoastră care sunteţi jurnalist, eu sunt un biet novice în ale scrisului dar nici nu am pretenţii. Tot ce scriu este pentru a rămâne ceva nepoţilor care încă mai trag nădejde că vor citi cândva însăilările mele. Pentru că am văzut că între noi nu-s decât zece ani diferenţă, nu crezi că ar fi bine să ne spunem pe nume? Pare mai lejer, mai puţin formal, chiar dacă suntem în virtual! Am început să citesc blogul acesta, îmi place şi am să mai citesc!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s