(Ne)Starea de Vineri – „Ipocriții”

Conform preşedintelui, lumea ☺ ar fi revoltată pentru ceea ce s-a întâmplat în cazul Soldățoiului Oprea – vezi votul dat de parlamentari pentru neînceperea urmăririi penale a Veşnic Încruntatului. Ei, lumea! De parcă întreaga bătătură românească – mocirlită sau nemăturată, în funcție de anotimp – ar sta cu ocheanul pe voturile mai mult sau mai puțin trucat-sentimentale ale unor parlamentari care se reprezintă doar pe ei înşişi. „Lumea” are şi alte griji, probabil că preşedintele, pedalând în sfere înalte – de unde şi desele amețeli lingvistice -, habar nu are de nevoile cotidiene ale „moromeților” şi identifică respectiva „lume” cu harababura penelisto-pedelistă dusă în gard şi şanț de conducerea bicefală Gorghiu-Blaga. Da, Soldățoiul Oprea, acest brav luptător de pe bancheta din spate a limuzinei, trebuie pus să execute culcat-sculat până înțelege că infatuarea nu te recomandă pentru gazeta de perete a Armatei/Poliției – visa să ajungă şi pe la SRI, ceea ce ne-ar fi demonstrat o dată în plus că trăim în Țara Min(ci)unilor -, plus că are şi alte bube în cap, plus că poza țantoş într-o „personalitate” superioară marilor comandanți ai istoriei mondiale, iar fudulia numai inteligență nu transmite. Numai ca transformarea acestui subiect în breaking news miorlăit în fiecare zi este o exagerare. Sau o manipulare grosolană. Mutarea atenției de la subiectele cu adevărat delicate, praf presărat în ochii credulilor, exacerbarea unor idei care ne convin/ne servesc interesele pentru a le pune în umbră pe cele care ne dau dureri de cap. Asta fiindcă tot vorbeşte doamna Gorghiu despre ipocrizie. Un politician vorbind despre ipocrizie… Nu este aceasta culmea tupeului, indiferent de coloratura pseudo-politică şi de angrenajul în care subzistă, ca rotiță bine unsă, respectivul politician/politruc?

PS – Soldățoiul Oprea anunță că săptămâna viitoare demisionează din Senat. Mai bine mai târziu decât niciodată, sper să rămână ferm pe poziție şi să nu execute „La loc comanda!”

♣ Cristian Lisandru

 

sursa foto – goodfon.ru

14 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Vineri – „Ipocriții”&8221;

 1. Știm cu toții că decizia de a demisiona din Senat e doar o manevră tactică pentru a astupa gura celor care au ieșit în stradă. Mai sunt două luni până la alegerile parlamentare, după care Generalul se va întoarce în cuibul de nelegiuiți, pregătit să ocupe și alte funcții de conducere, aducătoare de câștiguri materiale.

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Băieţii” ăştia au tot timpul aşi în mânecă. Şi, deşi toată lumea ştie că sunt nişte trişori, li se acordă credit, li se cântă în strună, li se oferă – tot timpul – portiţe de scăpare. Şi, chiar dacă mai ajung şi pe la „răcoare” – uneori -, averile rămân intacte. Asta-i România noastră… O zi cât mai frumoasă, Petru! Noi avem bucuriile noastre, ele ne înfrumuseţează viaţa de zi cu zi… 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Sa ma ierti pentru ” nuvela ” insa…la cata revolta , la cata oftica am strans in mine in acesti douazeci si sapte d e ani ….si sa nu pot face nimic altceva decat sa-mi vars necazul pe unde pot , gasindu-mi in acest fel o oarecare alinare asta-i tot ce mi-a mai ramas . Anii , sanatatea , chiar nu-mi mai permit reeditarea acelei Pieti a Universitatii din ’90 si nici macar a aleia din 2012 . Imi descarc si eu frustrarile , oftica…la matale pe blog mai ales ca postarea dumitale mi-a mers la inima . Bravo Cristian Lisandru se cunoaste ca ESTI BUCURESTEAN !!!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Gânduri bune la ceas de seară! ☺ Pe ăştia-i doare fix în pix de țară, numai că au nesimțirea de a vorbi tot timpul în numele ei. De altfel, se şterg cu ea pe picioare de fiecare dată când au chef. Şi scapă, se fofilează, se descurcă. Alunecoşi.

   Apreciază

 3. Ai grije ce spui pentru a nu avea vorbe la proces 😉 : Gabriel Oprea , nu-i SOLDATOI , GABRIEL OPREA ESTE GENERAL CU PATRU STELE !!! Gabriel Oprea nu va patii nimic niciodata caci el este GENERAL CU PATRU STELE !!! Gabriel Oprea stie ca , indiferent ca demisioneaza din Senat , sau ca renuntza din proprie-i initiativa la imunitate , el este GENERAL CU PATRU STELE deci…NU POATE PATII NIMIC !!!! Ti-aduci aminte Piata Universitatii din anul 1990 ? Acolo erau mii si mii d e oameni { si-n tara de altfel } care protestau impotriva acelei hotarari absolut banditesti a fostilor comunisti reuniti sub sigla FSN , de-a participa la alegeri . Atunci cineva , un om , a spus tare si raspicat : ” cati sunt acolo ? Zece mii , douazeci d e mii …pot fi si-un milion caci , Romania este formata din peste douazeci d e milioane de oameni . Aia de-acolo nu reprezinta Romania , aia sunt doar niste agitatori legionari , aia sunt niste….GOLANI !!! ” Nu-ti mai spun cine-i ” omul ” caci , al sti foarte bine ! Ideea este ca…de aproape treizeci d e ani…N-A PATIT NIMIC si…daca nici asta nu-i vinovat pentru nimic atunci…chiar nu exista dreptate insa…asta nu a fost la viata lui nici macar sergent major ! Iti mai a duci aminte Ianuarie 2012 aceeasi Piata a Universitatii ? Cate mii de oameni , cate mii de romani au iesit in starda revoltati de faptul ca….Traian Basescu si gasca sa nu se dadeau neam dusi de la Cotroceni si…. s-a intamplat ceva ? Pai nu s-a intamplat NIMIC caci Basescu { care azi zici ca-i cintezoi atat de mult ” canta ” pe unde poate } stia ca nu va patii nimic si , totusi gradul sau era cel mult echivalentul colonelului deci , pana la general…. Pana si iesirea la protest a alora d e ieri si astia de azi…sau d e maine este doar o manipulare ordinara caci , Gabriel Oprea nu va pati nimic caci , el este GENERAL CU PATRU STELE !!!! Pe bune , dumneata chiar al vezi p’asta pe ” aparatorul interesului national ” in fatza unui complet de judecata care sa-l condamne la ceva ….pentru ce ???

  Apreciat de 1 persoană

 4. M-au întristat puţin comentariile, articolul e bun, în schimb întreb: chiar nu avem ce face? Valul este mare, foarte mare chiar, dar dacă ne-am pune cât mai mulţi în faţa lui sigur l-am opri. Numai că va mătura câţiva. Cine-i dispus să se sacrifice?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ne mai dăm (şi) noi cu părerea, de pe margine. „Moromeți”. Oricum nu avem acces la toate informațiile din spatele uşilor închise. Şi, la nivel național, suntem prinşi în dezamăgiri cotidiene, orbecăind prin ceața neîmplinirilor sociale şi politice. În rest, încercăm să traim cât mai frumos – contează cel mai mult. Ori asta nu ține nicidecum de politică/politicieni. ☺ Seară frumoasă!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Oamenii ăştia trebuie crezuţi cu toţii. Iertaţi şi chiar mai mult, căinaţi. Niciunul nu are pregătire în meseria de politician. Mi se pare că noi îi forţăm să rămână acolo. Suflete caritabile – se sacrifică, poate întru binele şi slava poporului. Apoi ne apucăm să îi criticăm. Pare un joc fără oprire. Când pare că au luat o pauză de a mai face măgării (mai bine zis când presa îi pune în stand-by) ne repezim cu frenezie asupra familiilor lor. Ne place, la fel cum poporului francez îi plăceau execuţiile în piaţa publică.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Şi care ar fi soluția? Noi să ne vedem de ale noastre şi ei de ale lor? Pe principiul „Nu mă ştii, nu te cunosc, nici pe-aici n-am trecut?” Nu sunt convins că vreunul dintre respectivii a fost forțat să stea acolo, ba chiar s-a agățat cu gheruțele de „foncție”. Pe de altă parte, ca fiu şi avocatul diavolului, n-am auzit de meseria de politician. ☺ Comparația cu poporul francez n-are logică, hai să nu exageram.

   Apreciază

   1. Forţat nu o fi fost şi chiar s-a agăţat. A fost însă sprijinit de la spate în efortul lui de a nu i se descleşta gheruţele. . Pentru meseria de politician există cursuri de Ştiinţe Politice, ei, cei de pe acolo, nu au avut norocul sau dorinţa să le frecventeze.
    Comparaţia cu piaţa publică franceză este exagerată,evident, dar vine din imaginile în care pe marginea unui eveniment special în viaţa cuiva, cum ar fi casătoria sau botezul, se adună şi poporul să huiduie. Eu nu am văzut niciodată legătura care făcea posibilă o astfel de atitudine.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Tocmai de aceea scriam şi eu despre politicianul/politrucul „rotiță în angrenaj”. Uneori există, totuşi, aplauze de pe margine. Iar „poporul” gustă macar o gură din țuica petrecareților – iluzionându-se ca face şi el parte din scenariu. ☺

     Apreciază

     1. Ştiţi care ar fi soluţia, fiindcă exista o întrebare anterioară? Să nu mai avem aşteptări. Nu fiindcă nu am fi îndreptăţiţi, ci fiindcă nu avem de la cine. Şi nu la nivelul la care visăm. Suntem în urmă cu toate. Ei sunt de printre noi, nu putem nega. Când îi alegem îi considerăm buni, dar doar prin comparaţie şi nu prin abilităţile dovedite.
      Cât despre ţuică şi mulţi dintre cei care huiduie ar fi dispuşi să schimbe direcţia şi înţelesul lozincilor ţipate strident …în piaţa publică. (oricum dialogul, al meu, este bazat doar pe o părere şi nu pe o bună cunoaştere a mediul discutat)

      Apreciază

      1. Ce să facem, aşteptările acestea – chiar şi la nivel politic, nu numai pe meleagurile noastre – se agață de noi precum iedera. Sau noi de ele, totul e interpretabil. Da, suntem defazați, în contratimp, unii trag într-o parte, alții în alta, cei mai mulți trag spuza pe turta lor. Țuica şi lozinca – merg impreună, mai ales că vin alte alegeri. Alte aşteptări…

       Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s