(Dez)Ordinea de Zi – „Lupta împotriva corupţiei…”

Preşedintele va fi decorat, miercuri, în Germania (doar nu putea să-şi acorde singur decoraţii, eventual primindu-le din mâinile delicate ale Primei Doamne), pentru „lupta împotriva corupţiei”. Superb. Preşedintele se plimbă. Corupţia – blamată, ameninţată, luată la mişto, tracasată de ochii lumii – rămâne singura certitudine.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE. Motive medicale, conform surselor oficiale. Contre prelungite cu Preşedintele Care Va fi Decorat (sau Decupat din Realitate, încă nu e foarte clar), conform altor surse. Plus „meciul” cu atotputernica doamnă Kovesi. Alegerile se apropie cu o falcă în cer şi cu una în pământ, fiecare parte îşi reconsideră poziţia şi păstrează aşi în mânecă. Rămâne de văzut cine va rămâne cu Jokerul. Sarabanda zvonurilor este în toi, se fac analogii, se desfac ipotezele precum foile de ceapă, se insistă asupra ideii că preşedintele vrea neapărat să guverneze cu guvernul său. De parcă acum ar guverna „în pat cu duşmanul”.

Chinezii insistă în „chinezăriile” lor şi au construit cel mai mare telescop sferic din lume. Noi nu ne găsim liniştea socială/politică nici cu lupa, însă ne dovedim a fi maeştri în tot felul de activităţi – de pildă cele care dau bine pe sticlă, în schimb nu vor fi puse niciodată în practică. Marian Munteanu vrea să demoleze toate clădirile cu risc seismic pentru a construi în locul lor alte blocuri. Chiar crezusem că îi va chema pe mineri pentru a planta panseluţe…

Ioan Gyuri Pascu s-a retras de pe scenă. Nu ştiu dacă se duce către o lume mai bună/mai rea – totul e interpretabil din acest punct de vedere –, însă vestea aceasta şochează, îndurerează şi transmite o dată în plus că viaţa trebuie trăită la intensitate maximă. În fiecare zi. Sau, aşa cum spune Woody Allen, „Trăieşte fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Într-o zi chiar o să ai dreptate”. Dumnezeu să-l odihnească pe Gyuri Pascu…

♣ Cristian Lisandru

6 gânduri despre &8222;(Dez)Ordinea de Zi – „Lupta împotriva corupţiei…”&8221;

  1. Probabil ca Werner ….nu Werner Hollt ci , Werner Klaus Johannis va fi decorat cu , Crucea de Fier caci , pentru romani si Romania nu cred c -a facut ceva { in afara de voiaje } de cand acei ” tineri frumosi si liberi ” dar prosti ca noaptea , l-au votat in fruntea tarii . MRU….si ce dac-a demisionat din fruntea SIE ? Parca n-am sti cu totii ca , inainte d e alegeri asta-i o chestie cu schepsis … mai sti , poate ca se pregateste pentru postul de Prim Ministru intr-un guvern al PSD-ALDE . Marian Munteanu , poate sa spuna orice caci , lumea deja stie ca , una-i sa-ti doresti ceva si cu totul alta sa si infaptuiesti . Daca s-ar mai fi bucurat de notorietatea din ’90….poate c-ar fi ajuns macar Primar General al Bucurestiului asa insa….. Minerii , pai aia nu se-nghesuie sa munceasca la ei acolo ca-s salariile mult prea mici si vrei sa-ti planteze panselute in Bucuresti , pe salariile de mizerie acordate de tipii de la ADP ??? Ioan Gyuri Pascu…s-a retras din scena { nu este primul artist mare care ne paraseste de la inceputul acestui an } , ucis de inima sa , ce-a hotarat ca-i mai bine sa se odihneasca si ea si posesorul ei . RIP Gyuri Pascu !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s