(Ne)Starea de Sâmbătă – „Promisiuni”

Promisiuni. Unele, încă neonorate, îşi revendică/imploră dreptul la viață, insinuându-se pe lângă tâmple, ca un zvâcnet suplimentar, luându-se la întrecere cu gândurile nerostite, amăgindu-se că a sosit, în sfârşit, vremea lor, momentul acela de grație dulce în care ceva schițat cu mult timp în urmă capătă contururi reale, palpabile, reconfortante ca un „sfârşit” scris pe ultima filă a unui volum deasupra căruia ai trudit, ai zâmbit, ai oftat, ai scrâşnit din dinți în nopți biciuite de ploi sau dezmierdate de strălucirea delicată a unui astru nocturn aflat (măcar pentru câteva ore) în toane bune. Promit să nu uit niciodată a-mi promite că… Peste toate aceste promisiuni – din ce în ce mai multe, din ce în ce mai îndrăznețe, din ce în ce mai înțepate, ca nişte mahalagioaice ieşite la porți pentru a-şi pune poalele în cap – pluteşte (?) şuieratul unui ceainic uitat părăsit pe aragaz. Zâmbetul tău îmi transmite că există (şi) promisiuni care îşi găsesc împlinirea într-o secundă, nu mai mult…

♣ Cristian Lisandru

 

sursa foto – goodfon.ru

7 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Sâmbătă – „Promisiuni”&8221;

 1. Promisiune, un cuvânt cu greutate, cu substanţă, un cuvânt pe care nu-l rostesc decât dacă îl pot respecta.

  Unii l-au transformat, cu o uşurinţă incredibilă, în fel şi chip pentru a-şi atinge scopul, pentru a se căţăra în vârful grămezii, pentru a obţine orice.

  Un zâmbet pentru tine, dragule! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Nu promite ce nu poţi face. Ideal este să faci ce n-ai promis.” – Richard Branson. 🙂 Sau – „Ia seama dacă ceea ce făgăduieşti este drept şi cu putinţă, căci făgăduiala este datorie curată.” – Confucius.

   La cât mai multe zâmbete, iubire, mulţumesc! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s