(Dez)Ordinea de Zi – „Pițipoancele Politice”

A reînceput curvăsăria mediatică intitulată „campanie electorală”. Afişe, discuții sterile, bannere cu figurile unor zâmbăreți numai buni de inclus în emisiunea „Faze comice”. Cuvintele mari dau pe-afară, fug din dicționare, intră în casele şi în viețile nefericiților care vor fi chemați la urne pentru a-şi da votul în Marea Fâsâială Națională. Sau în Concursul de Făcut Bici din Rahat. Sau în Dramoleta Impostorilor. În Bâlciul Nesătuilor. În Sarabanda Profitorilor, a Politrucilor, a Bezmeticilor cu Putere de Decizie. În Zeama Lungă şi Reîncălzită.

Responsabilitate. Seriozitate. Proiecte. Asumarea răspunderii. Urnirea căruței. Figuri. Fumuri. Teribilisme jenante. Artişti care trec de la capitolul „nunți” la capitolul „Vreau să fiu şi eu parlamentar!”  Da, orice prost se pricepe la politică, mai ales atunci când are ocazia să îi prostească pe alții. Tupeu. Nervi. Înjurături voalate. Dosare scoase de la sertar. Şedințe prelungite. Diversiuni. Ambuscade. Pomeni electorale. Şprițuri. Liste cu morții care trebuie să fie prezenți la vot. Conferințe de presă. Presa de scandal, presa aservită, presa manipulatorilor de opinie. Indiferent de culoarea politică. Jeg moral.

Ce sictir ar trebui să ne cuprindă… Toți bucălații nației, toți înşurubații şi toți amețiții şi-au descoperit pe sub masă, între două pârțuri, grija pentru țară. Burtoşii vor să facă slalom printre legi. Sau să impună legea partidului care i-a scos din adormire pentru a-i ferici cu „foncții”. Şi pentru a le cere, ulterior, să latre în funcție de interesul politic.

Se moare cu zile. Nu se mai fac transplanturi. Nu sunt medicamente. Elevii nu învață. Profesorii se fac că predau. Miniştrii sunt cu gândurile aiurea. „Penalii” râd în barbă. Cântăcioşii care prestau cu bancnote lipite pe frunți vor să fie deputați sau senatori. Pițipoancele Politice îşi trăiesc fericirea maximă. Salivează de poftă. Poartă la rever mândria parvenitului.

Praf şi pulbere. Mită. Furt. Şi melodia de mare răsunet „Ia-mă, Doamne, stinge-mi neamul!” Asta e, de fapt, tot ceea ce (va) rămâne şi după aceste alegeri.

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – Dilema Veche

10 gânduri despre &8222;(Dez)Ordinea de Zi – „Pițipoancele Politice”&8221;

  1. Sunt la fel de indignata ca si tine Cristi de tot ce se intampla la noi in tara. Facem noi haz de necaz, dar lacrimile noastre sunt tot mai amare. Eu asa simt. Si cum ma stiti tot sper ca tot omul normal, mai sper sa fie bine si la noi, dar speranta mea este din ce in ce mai plapanda….si totusi neamul nostru nu se va stinge asa usor, oricat vor unii si altii. Sa ne rugam cerului sa ne dea sanatate si le vom duce iar pe toate, asa cum o facem de atata amar de vreme. O zi frumoasa va doresc si ganduri bune ( si totusi mai mult optimism va rog)… pipici GeANINEI , CU DRAG vIO….iertare n-am ochelarii potriviti… sunt la Bucuresti si am plecat nepregatita. Cu drag….pasim spre o noua zi…. Dumnezeu stie ce ne mai rezerva si ziua de astazi/////

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s