(Ne)Starea de Joi – „Guvernul Cocoloş”

Guvernul Cocoloş. Apărut din neantul european – fiindcă există şi aşa ceva, indiferent de părerea unor saltimbanci optimişti care percep UE ca fiind chintesenţa sintagmei paradis-cornul abundenţei –, la dorinţa unui preşedinte numai bun pentru alte meleaguri. Undeva unde să nu-i mai pună nimeni întrebări dificile şi unde vacanţele prelungite sunt trecute, neapărat, în fişa postului.

Bani cheltuiţi aiurea sau lăsaţi să doarmă somnul de veci. Investiţii zero. Tupeu maxim. Cozi apocaliptice la „permise”. Figuri de „geniali” care nu înţeleg ce caută în lumea amărâţilor, nedumeriţi fiindcă, măcar din când în când, cineva îşi permite să îi ia la puricat. Birocraţia anului 2016 este înfiorătoare. Informatizarea – ce cântec suav! Funcţionarii din spatele ghişeelor sunt dumnezei, miniştrii Cocoloşului şi-au construit un Olimp Tehnocrat.

ANAF-ul a aflat – precum bărbatul – ceea ce ştia tot satul. Românii închiriază „la negru”, fără contracte, motiv pentru care trebuie să le sară la beregată. Normal, într-o ţară cu toate ţiglele pe acoperiş, o astfel de acţiune ar fi salutară. Statul trebuie să ia partea „leului”, cu ambele mâini, aflându-se în veghe permanentă pentru ca nu cumva să fie fentat Fiscul. Dar noi suntem trăitori-muritori de foame în statul-caracatiţă care fură la x mâini. Aşa că demersul ANAF nu este altceva decât încă o încercare disperată a unui stat gestionat prost de tehnocraţi (acum) şi de politruci (mai tot timpul) de a mai face rost de ceva „lovele” şi de a striga că rămâne deschisă lupta (hei-rup!) pentru recuperarea potcoavelor de cai morţi.

Cocoloşii doresc să guverneze mult şi bine. E frumos la guvernare, mai ales când ai spate „european” şi nu trebuie să dai socoteală decât în faţa Păpuşarilor. Ideea e să nu faci nimic. Sau, dacă mai apare câte ceva care funcţionează, să distrugi până şi fundaţia.

♣ Cristian Lisandru

funny-political-jokes

sursa foto – Humorepedia

11 gânduri despre &8222;(Ne)Starea de Joi – „Guvernul Cocoloş”&8221;

 1. Imi place… pUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT…cat despre subiectul POLITICA cea de toate zilele, aici la tine e de bine…hmmm, mi-e frica, precum unui iepuras sa intru in dispute politice, politica mea e cam dura si risc sa te supar…am fugit…ascult o voce draga mie, JOSH TURNER… si poate adorm… mai este mult pina la ziua… somn usor dragii mei…Viorica fara frica, dar cum?

  Apreciat de 1 persoană

 2. ” In vremuri ale INSELATORIEI UNIVERSALE, a spune ADEVARUL e un act revolutionar” ( George Orwell) si de mare CURAJ , adaug EU , mai ales acum, in ” Romania lucrului bine facut ” 😦 doar pentru familia celui care a lansat sloganul acesta PARSIV ……………..
  In rest, ca la ARMATA :
  – ” Punct ochit, punct lovit ” ! 🙂
  La Multi Ani de Ziua Romaniei ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s