Suflet

Scriu Te iubesc în fața castelului de nisip. Sunt convins că valurile de hârtie nu-mi vor şterge declarația de dragoste şi, liniştit de această concluzie oarecum bizară, mă aşez turceşte, privind literele mari. Pe acestea le recunosc, le înțeleg, le am in mine. Le duc cu mine dintr-un vis în altul, imaginându-mi că le citeşti, le atingi, le mângâi.

M-ar bucura apariția cuiva – indiferent cine, însingurarea, fie ea şi onirică, te transformă într-un personaj înfometat de contactul cu alți oameni. Totuşi, există destule scenarii în care, pur şi simplu, nu faci altceva decât să ajungi în locuri misterioase fără să dai ochii cu cineva. Poate că astfel găseşti răgazul de a te învăța mai bine, de a te descifra (măcar) pe tine într-un context în care indescifrabilul seamănă, de foarte multe ori, cu un castel de nisip ridicat pe plaja unui ocean de hârtie.

Nu văd niciun vapor, nu trec pe deasupra mea pescăruşi sau alte pasări. Nici chiar unele de hârtie, pentru ca mirarea mea să se dezvolte corespunzător.

Ți-am scris că te iubesc în fața unui castel de nisip. Dar trebuie sa recunosc că nu eu am fost constructorul dedicat, prăbuşit în genunchi în fața operei sale. Altcineva a trecut pe aici, înaintea mea, dorind să lase (să-mi lase) un semn. Un anonim, un alt visător incurabil, un teribilist sau, poate, un plictisit de el însuşi şi de plaja pustie. A vrut să ridice turnuri peste o monotonie agasantă.

Şi tu?
Vocea ta, vocea ta auzită numai de mine, vocea ta ştiută numai de mine.
Eu? Eu am dat suflet monotoniei.

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – goodfon.ru

11 gânduri despre “Suflet

 1. Buna dimineata Cristian !
  Asa de frumos ai descris trairile SUFLETULUI incat nu pot spune decat ”
  Jos Palaria Maestre ” ! 🙂
  Spre marea mea linistire sufleteasca sunt plin de bucurie si respect pentru creatiile domniei tale si ii multumesc bunului Dumnezeu ca m-a ferit de contagiosul si nocivul sindrom numit
  INVIDIA
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/20/
  si multumit in acelasi timp de MINE ca in toamna anului 2014 NU l-am votat pe Klaus Werner Iohannis 🙂 🙂 🙂 dar nici pe Victor Viorel Ponta care facuse in 2012 pact de coabitare cu ” diavolul ” pact care a dus la instalarea in fruntea DNA a fostei bachetboliste profesioniste L.C.Kovesi
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/01/22/
  Felicitari pentru postare ! 🙂
  O saptamana plina de bucurii si impliniri ! 🙂
  Aliosa .

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s