(Dez)Ordinea de Zi – „Proteste”

Presupunem că Dragnea/Grindeanu retrag pârdalnica ordonanță care – în teorie, cel puțin – a scos oamenii în stradă. Obiectul declarat al protestelor dispare, oamenii ar trebui să revină la casele lor, strada şi-a spus cuvântul şi a obținut o victorie importantă. Dar, dacă strada amenință că protestele vor continua – ordonanța fiind retrasă – atunci îmi permit să-l suspectez pe Primul Infatuat al țării de jocuri perverse. Căderea guvernului numit de către cei care au câştigat alegerile – indiferent că ne convine sau nu – nu poate fi regizată plecându-se de la chestiuni de bun simț şi ajungându-se, cumva, în faza în care învinşii doresc neapărat să se şteargă la dos cu voturile obținute de câştigători.
Primul Infatuat al țării a pus paie pe foc, a dorit „guvernul meu”, a vorbit despre „românii mei”, are o simpatie deosebită pentru Codruța & DNA & SRI, ceea ce nu ne tulbură atâta vreme cât totul se desfăşoară cu respectarea legilor.
E bine să ştim şi noi ce şi cum. Revenirea PSD la putere nu a survenit în urma căderii vreunui meteorit. Majoritatea a votat. În Bucureşti, de pildă, PSD a luat caimacul, câştigând şi sectoarele şi Primăria Generală. Unde erau adversarii PSD şi de ce nu au câştigat la urne?
Aceasta poate fi o partitură periculoasă, iar dirijorul este chiar Primul Infatuat al țării, cel care surâde superior, precum Tătucul Național, crezând că funcția îi permite manipulări grosolane. Din nefericire, aşa cum s-a întâmplat şi de multe alte ori, suntem la mijloc. Iar jocul intereselor – indiferent de culoarea politică – ne poate lăsa, din nou, cu buzele umflate.
Statul de drept nu este în pericol, aşa cum susține preşedintele, dar statul de drept va fi în pericol dacă – atunci când guvernul PSD va face pasul firesc înapoi, fiindcă şi-a dat singur la țurloaie – Primul Infatuat al țării va încerca, prin orice mijloace, să schimbe rezultatul alegerilor pentru a-şi satisface capriciile politice. Că ele sunt susținute sau nu de unele curți europene este o cu totul altă discuție…

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – libertatea.ro


6 gânduri despre “(Dez)Ordinea de Zi – „Proteste”

 1. Iohannis e de toată jena, dar ”bietul” de el e exponentul celor care îi stau în spate și care au enorm de mult de pierdut dacă PSD reușește să își aplice planul de guvernare. și să se vadă efecte bune. La cum arată acum lucrurile, în loc de un an bun, liniștit, constructiv o să fie mizerabil și stresant pentru noi toți, cu câteva excepții, dar cele care contează, pentru cei care stau la butoane de câteva zile.
  Iar PSD a greșit prostește, dintr-o inițiativă care putea fi de succes dacă era prezentată corect, s-a ajuns la o gogoașă care se tot umflă aiurea și, orice ai face, se găsesc noi pretexte pentru continuarea scandalului.
  Primul ne-mediator al nației e total lipsit de calități de lider, dar măcar face ce trebuie, pentru alții și nu pentru noi ăștia dintre granițe. Iar de democrație în România nu se mai pune problema, nici nu a apucat să se nască și a și sucombat.

  Apreciat de 1 persoană

  1. De acord cu dumneavoastră, pacientul „Democrație” a prins culoarea care-i place preotului, numai că parastasul se transformă în paranghelie națională, iar Iohannis îşi freacă mâinile, mai aproape sau mai departe (de regulă varianta doi) de țară. Sufleteşte şi geografic. Surprinzătoare până la sinucidere politică greşeala PSD.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Fără îndoială că subscriu, ca orice român de bună credință. PSD-ul trebuie să-și ducă până la capăt mandatul și promisiunile. În liniște și cu cooperarea firească a președintelui și a opoziției, câtă mai există. Altfel ajungem la anarhie și pierdem cu toții.
  Duminică liniștită și plăcută, Cristian! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Jocul democratic constă (şi) în acceptarea ideii că au câştigat ceilalţi. Nu putem organiza alegeri la nesfârşit, până iese cine trebuie… 🙂 E adevărat, nu trebuie acceptată orice aiureală legislativă, însă rezultatul alegerilor, oricare ar fi acesta, nu poate fi schimbat în stradă. Doar la urne, atunci când vine momentul. Gânduri bune, Petru, duminică liniştită!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s