Click (19)

ce linişte
iubito
se aude cum respiră iarna…

Nu sunt un îndrăgostit de iarnă, ba chiar aș prefera locuri exotice, răsfațate permanent de soare. Însă – expresie banală sau nu – are și iarna ceva farmec. Mai ales atunci când nu se burzuluiește, ci adoptă o atitudine condescendentă în relația cu bucureștenii. Acest oraș, în iarnă, e de o urâțenie desăvârșită. Rămân parcurile. Atât. Iar asta o declară cineva născut/crescut în București, cu speranța că la un moment dat va fugi spre o altă destinație. Definitiv.
Fotografiile îmi aparțin. 🙂

8 gânduri despre “Click (19)

 1. Marian

  Pe bune , chiar te-ai gandit sa te cari d’aci ? Omule…esti nascut crescut in Bucuresti si , cine a baut inca de la nastere , laolalta cu laptele matern , apa din Dambovita cam greu se poate desprinde din legatura cu aceste locuri …poate doar daca alte locuri s-ar numi Paris , Roma sau in cel mai rau caz Athena . Intr-adevar Bucurestiul arata absolut ingrozitor iarna dar , la Moscova este infinit mai rau iar daca nici eu nu stiu cum arara Moscova pe timp de iarna….Parcurile bucurestene , sant superbe iarna , ai mare dreptate insa pentru ce uiti ca , dupa iarna vine primavara si , alaturi de parcuri inclusiv Capitala reinvie ?! Am trait in Bucuresti peste saizeci de ierni { mai putin doua cand eram ” la studii ” la UM12345 Medgidia } insa , n-asi pleca de-aci decat cu picioarele inainte chiar daca Gabriela -Firea Pandele va mai castiga { DOAMNE FERESTE !!! } inca trei mandate ! Respect maestre Lisandru si-un week-end de exceptie iti doresc !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Asemenea vă doresc şi eu! „La studii” am fost la 02063 Mangalia, dragoare de radă… 🙂 Amintiri frumoase… Cum a trecut timpul. În ceea ce priveşte Bucureştii, rămân la părerea/dorinţa mea. Fără rezerve. Şi-i voi părăsi atunci când se vor alinia planetele. 🙂

   Apreciază

 2. Eu am iubit Bucureștiul în anii ’70, și nu aș mai fi vrut să-l părăsesc niciodată. Mi se părea nemaipomenit de frumos, dar mă gândesc că acum mi-aș schimba părerea. După cele auzite și văzute în mass media.
  Îți doresc să ți se împlinească speranțele, Cristian! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. firdeiarbainbataiavantului

  Şi eu bucureştean născut şi crescut aici, care în trecut iubeam oraşul ăsta extraordinar de mult, am ajuns să-l detest pentru ceea ce a ajuns. Dar el, săracul, n-are nicio vină, tot oamenii sunt de vină. Eu mi-aş dori să pot locui într-un orăşel de provincie fără maşini multe, liniştit, cu oameni calmi şi respectuoşi. Dar oare mai există aşa ceva astăzi? Mă tem că nu. Sau poate doar parţial. Visez şi eu…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s