(Ne)Starea de Vineri – „Tarantino de Teleorman”

Marele Al Pacino a prestat prin 2007 într-un film poliţist – e drept că nu dintre cele mai reuşite ale sale, întreaga suflare cinematografică fiind de aceeaşi părere – care se numea „88 de minute”. Lui Tudorel Toader, ministru la Coana Justiţica, i-au trebuit doar 80 de minute pentru a ne transmite dorinţa fierbinte a lui Liviu Dragnea, stăpânul absolut al guvernului, staroste al geambaşilor de speranţe şi lider al tuturor politrucilor/baronilor PSD.

Filmul acesta merită, fără îndoială, „Zmeura de aur”, iar actoraşii distribuiţi nu fac altceva decât să pună în scenă, fără pic de talent, o dizgraţioasă comedie neagră în urma căreia nu rămâne decât praful de pe tobă.

Aceşti răsfăţaţi ai destinului, ajunşi la conducerea ţării fără a avea altceva în afară de capacitatea teribilă de adaptare şi puterea de a fura la patru mâini, visează Oscaruri sociale sau financiare, covoare roşii, bliţuri şi cronici favorabile, însă vin în faţa spectatorilor sideraţi cu replici insipide, cu limba de lemn, cu promisiuni fantasmagorice şi cu un scenariu încropit la repezeală. Sunt nişte amatori, vorba personajului din reclama la „Schweppes”, numai că amatorismul lor este plătit de noi. Cu bani grei.

Poate că Dragnea se doreşte a fi un fel de Tarantino de Teleorman. Omul care are sclipiri de geniu şi care aduce în faţa ochilor noştri dialoguri antrenante şi scene atât de controversate încât toată lumea aplaudă, ridicându-se în picioare. Nimic mai fals. Dragnea rămâne un sforar de duzină. Iar păpuşile pe care le manevrează nu reuşesc decât să se facă de râs. Cele 80 de minute ale lui Tudorel Toader, lăsând la o parte penibilul situaţiei, nu au fost altceva decât 80 de minute în jurul cozii, ca să parafrazăm titlul unui alt film, regizat după cartea lui Jules Verne.

Şi uite-aşa, din film în film, vom ajunge nişte cinefili pământii, cu buzunarele goale, prizonieri într-o sală unde Dragnea strigă „Motor” de fiecare dată când are chef, iar actoraşii se îmbulzesc să-i facă pe plac.

♣Cristian Lisandru

foto/http://sincity.wikia.com

7 gânduri despre “(Ne)Starea de Vineri – „Tarantino de Teleorman”

 1. Atâta vreme cât opoziția de la noi e ca și inexistentă, Dragnea și ai lui își duc liniștiți la îndeplinire planul de supunere a justiției și de consolidare a unei dictaturi mascate. Trebuie să recunoaștem că are consilieri profesioniști, iar asta se vede după cum știe să-și mențină puterea în rândul baronilor și popularitatea în rândul electoratului cumpărat cu câte o majorare de pensie sau de salariu. Iluzorie.
  Un sfârșit de săptămână cu bucurii, Cristian! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Aşa să fie, Petru, mulţumesc pentru vizită şi comentariu. Îţi trimit şi eu gânduri bune! Bineînţeles că abramburiţii ăştia au cale liberă, atâta vreme cât nu-i contrează nimeni la modul serios. Mi-ar plăcea să scăpăm de toţi, la un moment dat, indiferent de culoare politică din cerul gurii. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Marian

  Ei pe dracu Tarantino !!! 😡 Liviu Dragnea n-a auzit decat de Sergiu Nicolaescu iar tuDorel Toader…este mult prea aerian pentru a se putea cobora la ceva atat de marunt si pamantesc , cum ar fi acel film absolut excelent { fireste din punctul meu d e vedere } ” 88 de minute ” . Pe bune chiar crezi ca Dragnea sau…numai el , se afla in spatele aparatului de unde striga MOTOR ??? N-asi merge atat de departe caci …suntem totusi ” membri cu drepturi depline ai UE si-avem ca parteneri strategici acele maretze si ultrademocrate United States of America ” 😡 😎 . Nu credeam ca stapanesc atat de bine acest limbaj de lemn insa , acum chiar sunt sigur de asta ” multumesc partidului ” . Oricum , fie ca-l numesti tehnic , fie de lemn , acesta-i concluzia mea despre prestatia si raportul lui tuDorel Toader . O zi , de la bine spre excelent va urez la amandoi , dumitale si doamnei !!!

  Apreciază

  1. Suntem obligaţi să urmărim un film execrabil. Culmea, trebuie să şi pătrundem în scenariu atunci când doreşte „regizorul”, oricare ar fi el. În rest, numai de bine, fiindcă de rău se aude din ce în ce mai des. În ceea ce îl priveşte pe Tarantino – regizorul meu preferat – era evidentă ironia. Ce dracu`, vorba dumneavoastră!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s