Devenit faimos în întreaga lume după ce, luna trecută, l-a învins prin KO pe legendarul Badr Hari, luptătorul român Benny Adegbuyi riscă să-i fie redeschis un dosar penal în care este acuzat de mutilarea unui bodyguard. Inițial, Adegbuyi a fost condamnat la închisoare, dar trei judecătoare de la Înalta Curtea de Casație și Justiție l-au achitat în ultimă instanță. Acestea sunt, însă, denunțate acum la temuta SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție), unde victima solicită rejudecarea procesului. GÂNDUL.RO a intrat, ÎN EXCLUSIVITATE, în posesia plângerii care ar putea duce la reluarea procesului lui Benny Adegbuyi și obligarea acestuia, într-un final, la executarea unei pedepse cu închisoarea.

În 2009, în noaptea de 14 spre 15 iunie, în Clubul Yax din Cîmpeni, județul Alba, a avut loc o altercație în care a fost implicat și luptătorul K-1 Benjamin (Benny) Adekunle Miron Adegbuyi. Un tânăr, însoțit de prietenă și de câțiva invitați, a venit în club pentru a-și sărbători ziua de naștere, numai că totul s-a transformat într-un scandal sângeros căruia i-a căzut victimă unul dintre bodyguarzii localului.

Acesta a încercat să aplaneze conflictul – declanșat în jurul orei 3.00, după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de un bărbat -, dar a primit un pumn în plină figură care l-a năucit.

Bodyguardul Ioan-Vasile Pui a mers, împleticindu-se, la baie, pentru a se spăla de sânge, numai că peste el au năvălit Benjamin Adegbuyi și trei prieteni de-ai săi, unde a fost lovit, cu bestialitate, cu pumnii și picioarele.  ”Au scos-o apoi pe partea vătămată din baie și au trântit-o la pământ în fața intrării în baie și i-au aplicat din nou lovituri peste corp cu pumnii și cu picioarele lăsând-o în stare de inconștiență. Înainte de a se încheia incidentul, în timp ce partea vătămată era la pământ, au venit pe rând și i-au mai aplicat câte o lovitură cu piciorul, lăsând-o inconștientă la pământ și plină de sânge”, s-a precizat în rechizitoriul întocmit.

Un minut și ceva m-au bătut în toaletă, apoi, când m-au scos, a venit Miron (n.red. – Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi) în fugă și mi-a dat cu piciorul în cap. Am fost mai mult mort în perioada aia… Trei zile viu, trei zile mort… Am auzit că medicul de pe ambulanță a zis că nu-mi mai încăpea capul într-o găleată”

Ioan-Vasile Pui

Benny Adegbuyi a fost absolvit de orice vină printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013

Acuzat și trimis în judecată, alături de prietenii săi – pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice – Benjamin Adegbuyi a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru primul capăt de acuzație, și la doi, pentru celelalte, însă a fost absolvit de orice vină printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013.

GÂNDUL.RO prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, informații de ULTIMĂ ORĂ în acest caz halucinant în urma căruia Benjamin Adegbuyi a riscat să fie exclus din circuitul ”Glory”. Fostul bodyguard Ioan-Vasile Pui a făcut o plângere către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, iar acuzațiile sale sunt foarte grave.

Potrivit acestuia, trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție ar fi făcut totul pentru a-l favoriza pe Benjamin Adegbuyi, declarații ale martorilor prezenți în Clubul Yax fiind ”falsificate” și ”interpretate în mod greșit”. Mai mult, fostul bodyguard solicită Procurorului General al României să intervină de urgență și să trimită spre rejudecare acest dosar, acuzând ”fapte grave de corupție” și ”infracțiuni în Justiție”.

Ioan-Vasile Pui, aflat în comă, a fost transportat cu o ambulanță la spitalul din Câmpeni, iar de aici a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe Alba.

”În urma violențelor exercitate asupra sa, partea vătămată, Pui Ioan-Vasile, a suferit un traumatism cranio-facial, cu fracturi ale oaselor feței și fractură de etmoid, leziuni care au determinat instalarea unui edem cerebral difuz, cu manifestări neurologice severe. Toate au necesitat peste 60 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața părții vătămate, iar eventualele sechele posttraumatice ar putea fi evaluate la șase luni de la întocmirea expertizei”

Medic legist

Articolul integral pe GANDUL.RO