Senatul României a decis miercuri, 3 februarie, retrimiterea la comisia de fond a propunerii legislative privind educația sexuală în școli. Vechea majoritate parlamentară reuşise să introducă în lege mai multe amendamente – care dădeau părinţilor mai multă putere de decizie pe acest subiect – însă preşedintele Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea şi, ulterior, a cerut reexaminarea ei, cu toate că judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților.  Preşedintele României spusese că ”importanța educației pentru sănătate, mai ales a educației sexuale, rezultă îndeosebi din necesitatea asigurării unui climat sănătos, în deplină siguranță pentru realizarea relațiilor dintre indivizi, care să garanteze integritatea fizică și psihică a acestora”.

În ședința de pe 3 februarie a Senatului, majoritatea formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a votat ca această lege să se întoarcă la Comisia respectivă, acolo unde are majoritate de 7-6, în timp ce AUR și PSD au votat împotrivă.

ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, Nagy Zoltan – cel mai cunoscut producător de filme pentru adulți din România – spune că astfel de inițiative legate de elevi sunt cel puțin ”ciudate”, pentru că în școală nu sexul sau erotismul ar trebui să primeze.

”Pe la mijlocului anului trecut, citeam despre tot felul de inițiative legate de elevi, de copii și de educația sexuală în școli. Desigur, a început seria comentariilor pro și contra, în majoritate contra despre aceasta inițiativă. Mi s-a părut ciudat totul, mai ales că – din experiență mea de 23 de ani în domeniul erotic – am evitat să folosesc cuvântul sex sau erotică atunci când vorbeam despre școală, copii și elevi. Nu dă bine deloc să asociem aceste cuvinte… pentru că școala e, totuși, altceva și nu erotica sau sexualitatea primează acolo! M-am documentat pentru a afla și eu din ce zonă vine inițiativa și, dacă nu greșesc, era legat de o deputată din Bistrița care făcea parte din USR. I-am citit CV-ul și mi-am dat repede seama că, în domeniul erotic, educație sexuală și sexualitate este o diletantă. O respect pentru CV-ul extrem de stufos, pentru foarte multe studii, masterate legate mai ales de limba și cultura franceză, dar aceasta doamnă deputat Iurișniți Cristina e departe de zona erotică! Aflu acum că și-a dat și demisia… bine a făcut!”, declară Zoltan Nagy, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

”Oricare copil de 8-10 ani, căruia i se va imprima să descopere mirajului sexului și al eroticii, va devia de la comportamentul normal”

Zoltan Nagy mai spune că doar o ”gândire vicioasă” ar putea propune astfel de inițiative, iar ”normalitatea” ar fi cu totul alta.

Înainte de toate, copiii ar trebui – în clasele primare – să învețe să citească, să scrie corect, să învețe matematică, fizică, chimie, geografie, istorie și… anatomie.

”Refuz să cred că cei din USR sau USR PLUS sunt în stare să debiteze asemenea anomalii. Iar dacă da, cu siguranță vântul bate din vest… via USR PLUS și sunt interese din occident, interese politice care ar influența categoric negativ mentalitatea copiilor și tinerilor din România, implicit viitorul României! Educație sexuală în clasele I-IV sau V-VIII ? E normal așa ceva ? Chiar asta le lipsea copiilor, elevilor de 8, 10 sau 12 ani ? Cât de vicios poate gândi cineva pentru a propune așa ceva, cât poate fi de infantil? Normalitatea nu ar fi cumva ca în clasele primare copii să învețe să citească, să scrie corect, să învețe matematică, fizică, chimie, geografie, istorie și… anatomie? Să învețe să studieze desenul, arta, noțiunea de frumos și chiar comportamentul civilizat. Oricare copil de 8-10 ani, căruia i se va imprima să descopere mirajului sexului și al eroticii va devia de la comportamentul normal și va simți plăcerea atingerii, plăcerea sexului, plăcerea de a descoperi un alt corp în scop sexual, nefiind interesat de studii, de școală, de materiile importante în primii ani de școală!”, spune producătorul de filme pentru adulți Zoltan Nagy.

♣ Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO