Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Structura Centrală au dispus arestarea preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, a temutului Tudor Florian, zis ”Rechinul” – care are și cetățenie mexicană -, liderul unei grupări internaționale cu ”baza” în Mexic, la Cancun, un centru balnear situat în statul Quintana Roo.

El Tiburon (n.red. – Rechinul) Florian Tudor, craiovean de origine, are o poveste halucinantă. Ar fi făcut afaceri, în trecut, inclusiv cu faimosul Joaquin “El Chapo” Guzman, cel care a fost condamnat, între timp, la închisoare pe viață. ”Rechinul” este deosebit de periculos și, ținând cont de CV-ul său infracțional, un personaj greu de prins în ”plasa” întinsă de oamenii legii.

În urmă cu ceva timp, Florian Tudor a avut un conflict cu unul dintre locotenenții săi, Constantin Marcu, iar acesta a fost înjunghiat și a ajuns la spital. Dar, după externare, a fost ”executat”, în luna iunie a anului 2018, ”Rechinul” fiind acuzat de instigare la tentativă de omor.

”Rechinul” a fost citat pentru a fi audiat – la data de 25 februarie 2021 – însă nu s-a prezentat la sediul DIICOT decât apărătorul acestuia.

”Tudor Florian locuiește în Mexic de aproximativ 12 ani, are un copil minor foarte bolnav, care necesită supraveghere și îngrijire permanentă, situație în care inculpatul Tudor Florian nu poate părăsi domiciliul pentru o perioadă lungă de timp, pentru a reveni în România. (…) Tudor Florian dorește să fie audiat, dar prin alte mijloace ce nu presupun deplasarea în România, inclusiv prin deplasarea organelor judiciare din România în Mexic”, se precizează în referatul de arestare.

Cererea de arestare preventivă a ”Rechinului”, amânată cu două săptămâni

În exclusivitate, GÂNDUL.RO prezintă informații senzaționale din referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT, întreg dosarul de urmărire penală care îl are ca personaj principal pe ”Rechin” având nu mai puțin de 25 de volume.

Principala ”activitate” a acestei grupări pe care o conducea Tudor Florian în Mexic era clonarea cardurilor, iar membrii grupării acționau prin modificarea ATM-urilor instalate în hoteluri, cărora le instalau dispozitive speciale pentru a reuși să ”citească” datele de pe cardurile bancare introduse în aparat, precum şi codul PIN al cardurilor. Ulterior, din conturile ”sparte” erau efectuate retrageri, iar sumele de bani – procurorii DIICOT precizează că este vorba despre un prejudiciu estimat la 1.2 miliarde de dolari – ”erau reintroduse în circuitul financiar prin intermediul unor firme-fantomă înfiinţate de membrii organizaţiei”.

Dar asta nu era totul, fiindcă gruparea coordonată de Tudor Florian nu se dădea înapoi nici de la amenințări, șantaj și chiar crimă. Trebuie menționat că solicitarea de arestare preventivă a ”Rechinului” a fost amânată cu două săptămâni, din cauză că acesta nu a fost citat în Mexic, acolo unde locuiește. Tudor Florian va fi citat ”prin mijloace electronice”, iar potrivit surselor GÂNDUL.RO el susține – prin intermediul avocatului său -, că dorește să facă declarații, în fața instanței de judecată, prin videoconferință.

”Maniera în care a acționat inculpatul Tudor Florian conturează că acesta este un adevărat lider al unei grupări de crimă organizată, cu un mod de operare clar şi susţinut, aceştia denotând specializare infracţională, roluri determinate şi ierarhie precisă”

Extras din referatul de arestare

”Locotenentul” lui El Tiburon, la un pas să fie ucis lângă o firmă de curierat: ”Mă tăiară sclavii ăștia!”

”Rechinul” este acuzat de procurorii DIICOT – pe lângă constituire de grup infracțional, instigare la șantaj și șantaj – și de instigare la tentativă de omor, cel ucis fiind chiar unul dintre ”locotenenții” săi, Sorin Constantin Marcu. Acesta a fost împușcat în cap, prin luneta mașinii, pe o stradă din Cancun, în luna iunie a anului 2018, iar conflictul era unul mai vechi, Marcu fiind agresat, conform referatului de arestare întocmit de procurori, și în luna aprilie a acelui an.

Unul dintre martorii audiați de procurori, GGG, se afla în România – la momentul respectiv – iar acesta a fost contactat de mai multe persoane care i-au spus că Marcu a fost asasinat în Mexic de către ”Rechinul” Tudor Florian. Totuși, martorul nu a crezut asta, contactându-l  pe Marcu Constantin Sorin prin SMS, iar aceasta – spre surpriza sa – i-a răspuns. Întrucât avea dubii cu privire la faptul că îi răspunde chiar el la mesaje, l-a rugat să îl sune prin apel video, ceea ce s-a și întâmplat, potrivit informațiilor din referatul de arestare prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO.

GGG a declarat că, după ce ”locotenentul” Marcu Constantin Sorinel a fost agresat – pe data de 02 aprilie 2018 -, acesta l-a sunat și i-a spus: ”Mă tăiară sclavii ăștia!”. Agresiunea s-a produs lângă sediul unei firme de curierat, iar agresorii au fost Ghiță Răzvan – Alin, Poenaru Patrian, Popescu Ionuț – Claudiu și Mincă Mihai.

♣ Adrian Artene & Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO