Vladimir Putin și-a masat trupele la granița Ucrainei, iar ministrul ucrainean de externe acuză Moscova că amenință cu distrugerea statalității Ucrainei și subminează, prin amenințări, toate eforturile diplomatice. Tensiunea din zonă crește cu fiecare zi care trece, iar ambele tabere par decise se nu cedeze niciun pas în acest ”război” al nervilor și al declarațiilor belicoase.

Dmytro Kuleba a susținut chiar astăzi, într-o conferință de presă, că oficialii Kremlinului – dar și unii analiști politici – recurg la amenințări, iar suveranitatea și integritatea țării sunt puse în pericol.

”Analiști și oficiali ruși amenință deschis Ucraina cu război și cu distrugerea statalității ucrainene”, a declarat Dmytro Kuleba, potrivit informațiilor transmise de AFP.

Dmytro Kuleba: ”Declarațiile Moscovei, menite să escaladeze tensiunile militare și submineze eforturile diplomatice”

Ministrul de Externe al Ucrainei a condamnat, de altfel, acțiunile coordonate de la Kremlin care subminează, permanent, toate eforturile diplomatice pentru dezamorsarea acestui potential conflict.

Mai mult, oficialul ucrainean a lansat și un avertisment către Rusia, afirmând că există o ”linie roșie” – granița de stat a Ucrainei, iar o intervenție rusă dincolo de această linie va fi urmată de o reacție rapidă.

”Condamnăm agravarea de către Rusia a situației privind securitatea, acțiunile și declarațiile Moscovei menite să escaladeze tensiunile militare și submineze eforturile diplomatice de a rezolva conflictul ruso-ucrainean. Linia roșie a Ucrainei este la granița de stat. Dacă Rusia trece acea linie roșie atunci va avea de suferit”, a avertizat Dmytro Kuleba în timpul aceleiași conferințe de presă.

♣ Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO