Are infatuarea lui Mourinho, masca autoritară a lui Guardiola și țicneala sud-americană a lui Sampaoli. Este printre cei mai longevivi antrenori din Liga I ai ultimilor 5 ani, iar acum este liber de contract și este jolly-joker-ul pe care FCSB îl are ascuns, la nevoie, ”în mâneca” de la frac! Dacă Edi Iordănescu va ceda, el va prelua echipa la distanță de un singur apel de telefon, ca de la lojă pe bancă.

Nu e Dan Petrescu! Nici Costel Gâlcă, dacă v-a fugit mintea la ultimul antrenor care a descălecat cu 3 din 3 (trofee posibile) la gălăgioasa echipă adoptată de cartierul Berceni. Așadar, nu e nici Petrescu, nu e nici Gâlcă! Ecuația se simplifică. Cine ar putea fi? Există un răspuns unic! Patronul Gigi îl poate scoate din ”joben”, în orice moment, pe… antrenorul Gigi.

Deocamdată, Edi Iordănescu pare ”garantat pe viață” la FCSB, dar – pentru patronul Gigi – orice ”garanție pe viață” are termen scurt de expirare. De fapt, la FCSB, nici nu există certificat de garanție. Nu garantează nici performanța, iar Costel Gâlcă este proba acestui fapt.

În preziua meciului contra lui Sepsi, nimic nu m-ar fi motivat să gândesc la faptul că scaunul lui Edi Iordănescu s-ar putea surpa. Discursul cazon al ”generalului cel mic” arăta că Gigi nu mai deține controlul în perimetrul ”bazei militare” din Berceni. Și Gigi Becali recunoștea că ”acum e dictatura lui Edi”. Ceea ce părea sfârșitul unei alte dictaturi: a antrenorului totalitarist Gigi. Numai că, la nici 24 de ore de la egalul cu Sepsi, scaunul lui Edi este zgâlțâit ușor, ca un seism de puțin peste 4 grade, de o declarație deversată de niciunde. Patronul Gigi, cel care se angajase să cimenteze ”dictatura lui Edi”, a dat primul semnal că autoritatea la FCSB este în mâinile lui și că nu e dispus să predea ”jucăria” (recte puterea). Doar – nu-i așa?! – el clamase că FCSB e ”jucăria” lui.

♣ Adrian Artene

Articolul integral pe PRO SPORT