O marți seară, trecut puțin de ora 22.00. Deschid aplicația națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut un experiment, aflat, de altfel, la îndemâna oricărui român. Și voi puteți face același lucru.

Accesați la orele serii (fie că e luni, marți… duminică) platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ – pentru care bugetul de stat gâfâie ca un bolnav de COVID, din cauza costurilor – și veți fi redirecționați către un ”număr de suport”: 021.414.44.25.

Aici, o voce metalică vă va anunța, simandicos, că ați sunat la ”Centrul de suport COVID”. Încurajator! Numai că, după două tastări ”pentru limba română”, veți fi înștiințati, într-un limbaj birocratic, că ”Programul de funcționare s-a încheiat! Vă rugăm reveniți mâine începând cu ora 08.30”.

Nu zău! Platforma anti-COVID ”doarme”?! Cine să mai creadă, astfel, campaniile guvernamentale zgomotoase?! Campaniile așa-zis ”naționale” de protecție a populației. Cine să mai adere la campaniile unui sistem de sănătate care ”doarme”?! Nu doar că voi, cei care administrați politicile de sănătate națională, nu mai prezentați credibilitate, de vreme ce nu sunteți non-stop angrenați în lupta anti-COVID, dar nu aveți nicio urmă de empatie față de românii care suferă la aceste momente. Și sunt, conform, statisticilor, aproape 17.000 de români/cazuri noi în fiecare zi. Pentru voi, ei reprezintă numai cifre! Reci, asemenea cadavrelor din rubrica ”decese” a bilanțurilor cotidiene. Decese record, ca număr raportat la cazurile înregistrate!

♣ Adrian Artene

Articolul integral pe GÂNDUL.RO