Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și-a manifestat – încă de la preluarea mandatului – intenția de a promova o politică pro-europeană, ceea ce a generat atacuri concertate din partea rusofililor, care o acuză că ar satisface interesele SUA în zonă.

Încetul cu încetul, atacurile la adresa Maiei Sandu s-au înmulțit (mai multe detalii AICI și AICI), guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost transformat în ”țintă” predilectă de adversarii politici, iar atmosfera devine din ce în ce mai încinsă dincolo de Prut.

Sputnik.md a publicat un articol scris de editorialistul Sergiu Praporșcic, iar acesta se dovedește a fi vehement atunci când analizează prestația Maiei Sandu de până acum. I se transmite Maiei Sandu că ”ulciorul nu merge de multe ori la apă” și că îndeplinește orbește ordinele SUA, acestea având interesul ca relațiile dintre Moldova și Federația Rusă să nu fie ”normale”, ci deteriorate constant.

Maia Sandu, în ultimă instanță, este etichetată drept un președinte lipsit de experiență și care ia măsuri doar în funcție de ”constrângerile” impuse de americani.

Maia Sandu ar demonstra o vădită ”tentă antirusească”

Principala acuzație care i se aduce Maiei Sandu este aceea că politica pe care o promovează demonstrează o vădită tentă antirusească, motiv pentru care autoritățile de la Chișinău nici nu ar fi dorit să discute cu reprezentanții Gazprom în criza gazului natural care afectează (și) Moldova.

”Asta după ce anterior șeful statului, Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au declarat cu multă aroganță că nu au de gând să discute ei cu reprezentanții Gazprom. Și nu doar atât – ci și multe alte lucruri, cu o vădită tentă antirusească, numai participarea la Platforma pentru Crimeea cât face, pe care le-au făcut la indicația occidentalilor, în special a americanilor”, acuză editorialistul Sputnik.md.

♣ Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO