Play-off-ul acestei ediții din Liga I va fi ca o nuntă fără mireasă. Fiindcă mireasa (recte titlul de campioană!) va fi plecată deja cu altul în luna de miere, când celălalt pretendent o va aștepta, la altar, cu ochii în soarele verii timpurii. Așa și cu acest campionat. Titlul de campioană e curtat, de un șirag de ani, de banii care au prins cheag sub salteaua lui Gigi, dar în van.

Mireasa a fugit încă din iarnă cu altul, înainte de crăpatul play-off-ului. A tulit-o cu un căsaș vrednic din Ardeal, Neluțu, care a știut cum să-și gospodărească treburile. ”Miresica” a șters-o în lume tot cu el, și anul acesta. În dauna păstorului cu un nimb regățean, Gigi, care – la ceas de cărindar – și-a coborât turma de pe locul 2 în câmpiile sterpe ale Berceniului. Renunțând să le plimbe pe coastele Antalyei, unde ”spicele” lânurilor să prindă pârg. Orice asemănare cu personajele din realitate nu este întâmplătoare! Este aievea.

În cea mai aridă campanie europeană a ultimilor ani, CFR mărșăluiește prin campionatul intern ca trupele de paradă. Fără să întâmpine opoziție, fără să le mai șuiere, ca în anii precedenți, gloanțele pe la urechi. Inamicul a capitulat prematur, a arborat steagurile albe la ferestre. Becali s-a predat! Nu mai emite nicio pretenție.

Doar orgoliile îi mai alimentează anumite declarații publice hazoase. Dar Gigi cunoaște faptul că jocul s-a încheiat. De altfel, el se comportă ca atare! Se aliniază, spontan, propriilor interese. Refuză să mai investească și se debarasează de salariile sufocante, azvârlindu-le, ca pe un balast, peste tribord. Conștientizează că, altfel, corabia lui s-ar scufunda înainte să se întrevadă țărmul sfârșitului de campionat.

Iar acest deznodământ precoce al Ligii I, faptul că titlul s-a ”adjudecat” încă din iarnă, nu e consecința vreunui accident. E simpla ecuație a lucrului bine făcut. Fără nicio aluzie către Cotroceni! Căci acolo putem discuta, între paranteze, despre altă ”mireasă furată”! Dar altădată!

♣ Adrian Artene

Articolul integral pe PRO SPORT