Necula (Rică) Răducanu, una dintre marile legende ale Rapidului și ale fotbalului românesc, a fost dat afară de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, unde era detașat din 15 iunie 2011, de la Primăria Capitalei. Fostul mare internațional a fost angajat ca referent la Direcția Afaceri Externe și Protocol din cadrul Primăriei Municipiului București, iar detașarea sa la CSM fusese prelungită succesiv.

În exclusivitate, GÂNDUL prezintă dedesubturile acestei concedieri și motivele pentru ”tăcerea” inexplicabilă a lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Rică Răducanu ne-a declarat, la rândul său, că ”s-a terminat” totul și că nu mai dorește să comenteze pe marginea acestui subiect, cu atât mai mult cu cât nu i-a plăcut niciodată ideea de a se certa cu cineva.

”Nu mai vreau să comentez asta, s-a dus, s-a terminat, ce a fost, a fost. Nu mai putem să ne întoarcem. Viața merge mai departe. Mie nu-mi place să mă cert cu nimeni, să zic ceva de ăla, ăla, nu-i stilul meu. A fost o întâmplare, asta este…”, a declarat Rică Răducanu, contactat de Gândul.

Lipsă de reacție cel puțin ciudată a lui Nicușor Dan

Încă din luna aprilie a anului trecut, Gabriela Szabo – directorul general al CSM București în acea perioadă – a demarat procedura prin care detașarea lui Rică Răducanu urma să fie prelungită, transmițând o adresă către Primăria Municipiului București.

Totuși, acest demers al Gabrielei Szabo s-a ”lovit” de o lipsă de reacție cel puțin ciudată a lui Nicușor Dan, acesta preferând un stand-by de două luni până la comunicarea unui răspuns oficial.

În data de 15 aprilie 2021 am trimis Direcției Managementul Resurselor Umane din cadrul Primăriei Municipiului București adresa nr. 857 din 15.04.2021, prin care am solicitat aprobarea prelungirii detașării pentru o perioadă de 6 luni (02.05.2021-01.11.2021) în cadrul Clubului Sportiv Municipal București a domnului Necula Răducanu, ca referent M IA la Compartimentul Marketing și Comunicare.

Solicitarea a avut la bază faptul că domnului Necula Răducanu, detașat la instituția noastră, îi expira detașarea cu data de 01.05.2021. Domnul Necula Răducanu, angajat ca referent la Direcția Afaceri Externe și Protocol din cadrul Primăriei Municipiului București, a fost detașat la Clubul Sportiv Municipal București cu data de 15.06.2011, detașarea domniei sale fiind ulterior prelungită succesiv, cu perioade de șase luni sau un an, în baza aprobării ordonatorului principal de credite”, s-a precizat ulterior, într-o altă adresă pe care Gabriela Szabo a transmis-o Primăriei Generale a Capitalei – Direcția Managementul Resurselor Umane, pe 18 august 2021.

Nicușor Dan răspunde pozitiv, dar după expirarea termenului legal

După două luni de zile – pe data de 23.06.2021 -, solicitarea clubului CSM București primește un răspuns favorabil din partea Primăriei Generale a Capitalei, detașarea lui Rică Răducanu fiind prelungită până la data de 1 iulie 2021.

A existat, însă, și reversul medaliei, fiindcă aceeași adresă preciza că – la 1 iulie 2021 – înceta de drept contractul individual de muncă al domnului Necula Răducan, ca urmare a îndeplinirii cumulative a vârstei standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

♣ Adina Anghelscu-Stancu & Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO