Ruxandra Iacob – Anda, așa cum îi spuneau apropiații -, fiica faimoasei avocate Paula Iacob, a încetat din viață subit, în 21 noiembrie 2022, în urma unui accident vascular cerebral. Mama sa a murit în anul 2015 – după ce a suferit un stop cardio-respirator, la 83 de ani -, iar o avere impresionantă, de aproape 10 milioane de euro, nu mai are niciun moștenitor în acest moment.

Gândul prezintă detalii în premieră despre această paradoxală situație în centrul căreia se află terenuri, apartamente, o vilă, dar și bijuterii sau obiecte de artă care au aparținut avocatei Paulei Iacob și care, acum, pot intra în posesia statului român.

Ruxandra Iacob (63 de ani) – medic psihiatru – a fost înmormântată, duminică, în Cimitirul Bellu din București, iar întrebarea ”Ce se va întâmpla cu averea avocatei Paula Iacob?” rămâne, deocamdată, fără răspuns. Cu doi ani în urmă, în 2020, a încetat din viață și tatăl Ruxandrei, Nicu Iacob – soțul avocatei Paula Iacob -, iar în momentul de față nu mai există alte rude care să poată revendica impresionanta moștenire.

Potrivit surselor Gândul, dacă nu va apărea un moștenitor-surpriză, averea urmează să intre în posesia statului român și, mai mult, avocata Paula Iacob și-ar fi exprimat dorința, ”cu limbă de moarte”, ca soțul și fiica sa ”să nu întocmească vreun testament”.

”Avea în permanență în casă cel puțin 500.000 de euro cash”

Ruxandra Iacob nu a avut copii și niciun alt moștenitor nu și-a făcut apariția până acum. Sursele Gândul au dezvăluit și că partenerul de viață al fiicei Paulei Iacob nu a putut nici măcar să o scoată de la morga spitalului unde a încetat din viață, întrucât cei doi nu erau căsătoriți. Ba, mai mult, oficial, acesta ar fi căsătorit în acte cu altă femeie.

”Între cei doi nu a existat o relație oficializată la Starea Civilă, iar bărbatul, după moartea Ruxandrei, nu a avut dreptul de a o lua de la morga spitalului”, au transmis persoane din anturajul familiei, pentru Gândul, acestea precizând și că în casa în care a locuit fiica Paulei Iacob ”existau, în permanență, cel puțin 500.000 de euro cash”.

Din informațiile obținute până acum, statul român ar putea intra în posesia mai multor milioane de euro – averea lăsată de avocata Paula Iacob – în cazul în care, într-un interval de timp limitat, nu va apărea ”moștenitorul-surpriză”.

Este vorba despre terenuri, apartamente, o vilă, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă, dar și mai multe conturi în valută:

  • un teren în Sinaia;
  • un teren ”imens” la Snagov;
  • trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu;
  • o vilă – evaluată la peste 1 milion de euro – pe strada Dobrogeanu Gherea, chiar în apropierea vilei lui Marcel Pavel;
  • tablouri valoroase, semnate de pictori celebri;
  • bijuterii vechi de familie;
  • obiecte de artă;
  • numeroase conturi în valută deschise la mai multe bănci.

O estimare rapidă, potrivit acelorași surse Gândul, duce la concluzia că averea lăsată în urmă de avocata Paula Iacob se ridică la peste 10 milioane de euro, iar deocamdată nu a apărut un ”moștenitor-surpriză”.

♣ Adrian Artene & Cristian Lisandru

Articolul integral pe GÂNDUL.RO