(Dez)Ordinea de Zi – „Învârtita învârtiților”

S-a dezlănțuit isteria listelor financiar-binecuvântate pe care se vor regăsi – în funcție de talentul fiecăruia/fiecăreia de a deschide uşa cu capul sau de a da bine pe sticlă – viitorii fericiți candidați şi viitorii prea-fericiți „oameni politici”, mândri reprezentanți ai unei nații primitoare, binevoitoare şi credule până-n cel de-al nouălea cer şi retur. Via cornul abundenței, peştera lui Aladin, grădinile Semiramidei, corabia lui Sindbad, respectiv seifuri mai mari, mai mici, mai la vedere sau bine ascunse prin camere nepătrunse de ochii curioşilor

Acum e acum, e chiar bătaia peştelui. Jurnalişti plictisiți de scris sau de moderarea unor emisiuni fără sare/piper, oameni de cultură care s-au săturat de cultură ca de mere acre şi visează să facă un „ban grămadă”, afacerişti care au de unde să dea la „partid” pentru a „se scoate” mai târziu, cântăcioşi la diferite instrumente (plus portofele, carduri), gurişti – gura fiind, oricum, în ceea ce priveşte parlamentarii bolnavi de grija neamului, la mare preț şi cinste -, coate-goale (☺- aşa, de ochii lumii) care, peste nişte ani, se vor uita de sus la amărăştenii rămaşi tot cu mucii-n fasole, eroi, clovni de serviciu, lingători de scame, alunecoşi, băgăcioşi, teribilişti cu cârlig la posturile de ştiri, fitilişti, inevitabilii traseişti, cei fără de coloană, pupincurişti, indivizi sub diferite acoperiri, oameni de bine pe care dorul/pofta de politichie i-a trimis direct în insomnie.

Unii fac scandal fiindcă nu se mai regăsesc pe liste, alții ajung acolo şi nici nu au înțeles de ce, duşmanul de mai ieri devine aliatul de azi. Colac peste pupăză, pentru ca paranghelia să fie cât mai țopăită, se vorbeşte şi despre jumulirea cu mâini israeliene a adresei cucuveauamov@gmail.com, doar Ghiță şi Kovesi – noii Pic şi Poc ai țării – părând a şti câte ceva, numai că nu vor să dezvolte subiectul, mai ales că fiecare ciripeşte pre limba sa, Ghiță dând şi în scris. În fața „organelor”. Iar Kovesi, înghesuită de paragrafele (presupus ☺) plagiate, se face, evident, că lucrează la alte dosare „grele”.

Încă nu trage nimeni clopotele – ca să punem şi noi celebra întrebare, nu de alta – dar toți încearcă să-şi tragă preşurile de sub picioare. Ceea ce face ca învârtita „de la noi” să provoace amețeli, amenințări cu „vitrionu'”, dureri de cap, declarații de „dragoste cu sila” şi ipoteze picate-n freze.

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – goodfon.ru

7 gânduri despre &8222;(Dez)Ordinea de Zi – „Învârtita învârtiților”&8221;

 1. Sunt de acord…Va spun eu sigur, Dumnezeu are alte griji, numai de alegerile noastre nu are timp… poate slujitorii Lui sa mai greseasca si sa includa in predicile lor aluzii, uneori vagi, alteori pine punctate cu privire la alegerile electorale, DUMNEZEU CU MILA …CINE STIE CARE VOR FI REZULTATELE…VOM VEDEA CURAND, RABDARE si tutun (hmmmmm ce bine ar fi fara fumuri de toate felurile, posibile si imposibile) … lulele, belele grele… la DNA cu ele… felicitari, inspirat ca de obicei… din nou noapte cat mai buna! Vio

  Apreciază

 2. Felicitari, foarte bine punctat. Totusi eu stiu cu cine votez si sper ca romanii sa nu faca iar greseli pe care le vor plange definitiv de acum incolo nu numai 4 ani. Sabia nu mai este deasupra capului ci aproape de gat. Sa ne ajute dumnezeu sa fie bine ❤

  Apreciat de 1 persoană

 3. Buna dimineata Domnule Cristian !
  Subscriu in totalitate spuselor Domniei Tale ! 🙂
  Iar daca nu-i cu suparare,
  postez si eu ca adaugare,
  doar cateva opinii personale,
  legate de LISTELE electorale,
  pentru ALEGERILE parlamentare :
  – Blondina sefa PDL&PNL, va pune pe LISTELE electorale liberale,
  vreo 50 de ” tineri liberi si frumosi ” 🙂 😦 🙂
  care au adus in nov.2015 ” Guvernul Meu ” 🙂 la PUTERE 😦
  asta, drept RECOMPENSA pentru DARAMAREA guvernului USL numit legal si democratic ca urmare a VOTULUI popular din nov.2012 …….
  – Pe toate LISTELE, la toate PARTIDELE , vor fi INSCRISI pe langa actualii PARLAMENTARI penali, si cei cu PUNGA groasa si GURA mare …………..
  Cat priveste cazul din dosarul Black Cube & ” cucuveauamov” ,
  miroase de la o POSTA a ordinara DIVERSIUNE 🙂 😦 🙂
  pentru a DISTRAGE atentia romanilor onesti ,
  de la dosaru de PLAGIAT in care este impilcata sefa DNA ………….
  ” inventata ” lui Traian Basescu si „protejata” lui Iohannis 😦
  Ca sa inchei intr-un ton pozitiv comentariul meu,
  ma rog la bunul Dumnezeu ,
  ca diseara ( 19.00) TRICOLORII sa joace cu ” cazacii ” la fel ca si cu armenii

  pentru a obtine toate cele 3 ( TREI ) puncte ! 🙂
  Felicitari pentru postare ! 🙂
  Hai ROMANIA 🙂 🙂 🙂
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s