S-a dezlănțuit isteria listelor financiar-binecuvântate pe care se vor regăsi – în funcție de talentul fiecăruia/fiecăreia de a deschide uşa cu capul sau de a da bine pe sticlă – viitorii fericiți candidați şi viitorii prea-fericiți „oameni politici”, mândri reprezentanți ai unei nații primitoare, binevoitoare şi credule până-n cel de-al nouălea cer şi retur. Via cornul abundenței, peştera lui Aladin, grădinile Semiramidei, corabia lui Sindbad, respectiv seifuri mai mari, mai mici, mai la vedere sau bine ascunse prin camere nepătrunse de ochii curioşilor

Acum e acum, e chiar bătaia peştelui. Jurnalişti plictisiți de scris sau de moderarea unor emisiuni fără sare/piper, oameni de cultură care s-au săturat de cultură ca de mere acre şi visează să facă un „ban grămadă”, afacerişti care au de unde să dea la „partid” pentru a „se scoate” mai târziu, cântăcioşi la diferite instrumente (plus portofele, carduri), gurişti – gura fiind, oricum, în ceea ce priveşte parlamentarii bolnavi de grija neamului, la mare preț şi cinste -, coate-goale (☺- aşa, de ochii lumii) care, peste nişte ani, se vor uita de sus la amărăştenii rămaşi tot cu mucii-n fasole, eroi, clovni de serviciu, lingători de scame, alunecoşi, băgăcioşi, teribilişti cu cârlig la posturile de ştiri, fitilişti, inevitabilii traseişti, cei fără de coloană, pupincurişti, indivizi sub diferite acoperiri, oameni de bine pe care dorul/pofta de politichie i-a trimis direct în insomnie.

Unii fac scandal fiindcă nu se mai regăsesc pe liste, alții ajung acolo şi nici nu au înțeles de ce, duşmanul de mai ieri devine aliatul de azi. Colac peste pupăză, pentru ca paranghelia să fie cât mai țopăită, se vorbeşte şi despre jumulirea cu mâini israeliene a adresei cucuveauamov@gmail.com, doar Ghiță şi Kovesi – noii Pic şi Poc ai țării – părând a şti câte ceva, numai că nu vor să dezvolte subiectul, mai ales că fiecare ciripeşte pre limba sa, Ghiță dând şi în scris. În fața „organelor”. Iar Kovesi, înghesuită de paragrafele (presupus ☺) plagiate, se face, evident, că lucrează la alte dosare „grele”.

Încă nu trage nimeni clopotele – ca să punem şi noi celebra întrebare, nu de alta – dar toți încearcă să-şi tragă preşurile de sub picioare. Ceea ce face ca învârtita „de la noi” să provoace amețeli, amenințări cu „vitrionu'”, dureri de cap, declarații de „dragoste cu sila” şi ipoteze picate-n freze.

♣ Cristian Lisandru

sursa foto – goodfon.ru