Unii caută pe Forex. Alții caută prin gunoaie, la fiecare colț de stradă. Sunt destui care caută încă să afle dacă americanii au coborât sau nu pe Lună, iar în jurul Zonei 51 este o căutare continuă, febrilă, agasantă pentru guvern și incitantă pentru adepții întîlnirilor de diferite grade. Caii verzi de pe pereți galopează nărăvași pe linii melodice de o vară, iar cei care caută nodul din papură râd cu gurile până la urechi de optimiștii plecați de-acasă către zări de soare pline pentru a descoperi câinii cu covrigi în coadă.

Căutarea aceasta strânge în ea visele de peste noapte, visele de peste zi, acul din carul cu fân se încăpățânează să rămână ascuns, numerele norocoase de la LOTO nu sunt niciodată predispuse la compromisuri izbăvitoare, rachetele cad lângă școli/pe școli precum muștele, un poet lipsit de șanse continuă să își caute rimele printre imaginile aduse la viață cu forcepsul în lumea atât de aridă a versului alb.

Fast-food-urile miros năucitor a cartofi prăjiți, ultimele breaking-news-uri miros amenințător a praf de pușcă, tu miroși a dragoste ascunsă sub încă un apus de soare și te lași dezmierdată de cuvinte atunci când palmele mele încearcă să fure o stea pentru a ți-o prinde în păr.

Undeva se moare zile, la foc continuu, agenții de asigurări împart fluturași viitoarelor victime, aici se râde și se plânge în hohote, cu telecomanda în mână. Până și Mickey Mouse se rupe în figuri și dorește să candideze, bazându-se pe imaginea aceluiași Walt Disney și pe nebăgarea de seamă a celor care sunt luați prin surprindere de policromia mincinoasă și de implementarea happy-end-ului letal în povești rescrise la comandă de mâinile consilierilor de imagine aduși pe bani grei. Stânga nu vrea să știe ce face dreapta, iar clonarea lui Pilat din Pont este deja o certitudine care nu-i mai surprinde nici pe cei care au lăsat virusul Ebola să fugă din laborator, iar acum nu îl mai pot convinge să se întoarcă.

Meteorologii sunt la mare preț. Anunță fenomene extreme și ploi de întrebări retorice. Pentru a fi în pas cu moda, mă întreb ce naiba caut eu prin viața mea. Uneori mă simt ca și cum aș fi fost aruncat în mijlocul unui șuvoi de contradicții nimicitoare, alteori trăiesc în postura de buric al târgului și refuz să strig, spre  a da de știre tuturor celor anesteziați, că vine lupul. Dar ar fi un demers zadarnic, astăzi nu mai crede nimeni în aparițiile intempestive ale unui lup aflat pe cale de dispariție. Până și Scufița Roșie s-a plictisit să facă plimbări prin pădure, astfel că trimite alimentele bunicii cu ajutorul firmelor de curierat.

Mă caut. Însă te găsesc pe tine. Și mi-e de ajuns.

♣ Cristian Lisandru